Stadyumlara Giriş Tedbirleri ek genelgesi yayımlandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne 'Stadyumlara Giriş Tedbirleri' konulu ek genelge gönderdi.

Genelgede müsabakalarda uygulanacak corona virüs önlemlerinin daha evvelce Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla bildirildiği hatırlatıldı.

Ancak son zamanlarda Türkiye Futbol Federasyonunun “Müsabakalarda Uygulanacak Corona Virüs Tedbirlerine İlişkin Talimatında” aşı takvimini tamamlamamış ya da hastalığı geçirmemiş bireylerin stadyuma alınmaması hususunun açıkça belirtilmesine karşın birtakım müsabakalarda bu koşulu taşımayan taraftarların stadyuma girmeye çalıştıkları, mani olunması halinde kolluk görevlileri ve özel emniyet personeli ile taraftarların karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Bu durumun önüne geçilebilmesi ve stadyumda bulunacak taraftarların sağlığının korunması amacıyla alıncak önlemler şu şekilde sıralandı:

"Aşı takvimini tamamlamamış ya da hastalığı geçirmemiş bireylerin stadyuma alınmaması kuralının kusursuz şekilde uygulanması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüp yönetimleri aracılığıyla her türlü önlem alıncak.

Bu amaçla  taraftarlara ve taraftar derneklerine yönelik lüzumlu bilgilendirme yapılacak, aksi davranışların şahsi ve kulüpler yönünden yaptırımlara neden  olacağı duyurulacak.

Konunun il/ilçe spor emniyet toplantılarında gündeme alınarak lüzumlu koordinasyon sağlanacak.

Gerekli şartları taşımayan bireylerin stadyumlara girişlerine mutlaka müsaade edilmeyecek. Bu namacıylale giriş turnikelerinin bulunduğu alanlarda özel emniyet görevlilerinin yanı sıra kolluk personeli de görevlendirilecek.

Müsabakalarda Uygulanacak Covid 19 Tedbirlerine İlişkin Talimata aykırı fiillerde tespit edilen taraftar ya da kulüp yönetimleri ile alakalı olarak 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun alakalı hükümleri uyarınca lüzumlu yaptırımlar kararlılıkla uygulanacak."