Son Dakika: Bodrum'da devam eden yangın denetim altına alındı

TAKİP ET

Son Dakika: Mersin ve Antalya'dan sonra bir güzel haber de Muğla'dan gedli! Bodrum'da devam eden yangının denetim altına alındığı açıklandı

Son dakika: Günlerdir devam eden orman yangınlarından güzel haberler peş peşe geliyor. Mersin Silifke'de 2 noktada, Antalya Gazipaşa'da 1 noktada yangınlar denetim altına alırken bir sevindirici haber de Muğla'dan geldi. Son olarak Bodrum'da etkili olan yangın da denetim altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Türkiye günlerdir alevlere teslim oldu. Ülkenin dört bir yanısıra yangınla mücadele edilirken, Mersin ve Antalya'dan güzel haberler geldi. Silifke ilçesindeki 2 noktada günlerdir devam eden orman yangını ile Antalya Gazipaşa'daki yangın denetim altına alındı. İki ilden gelen güzel haberlerin peşi sıra bir sevindirici haber de Muğla'dan geldi. Edinilen son bilgilere göre Bodrum'da etkili olan yangın da denetim altına alındı.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Ekiplerin gün ağarıncaya kadar karadan araya girmek ettiği yangınlar, uzun uğraşlar neticesi denetim altına alındı. Bölgelerde soğutma çalışmalarına başlandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından konuyla alakalı bildirimde bulunarak, "Mersin Silifke'de çıkan 2 yangın denetim altına alındı. Böylece Mersin'de son 4 günde 8 orman yangını denetim altına alınmış oldu" sözlerine yer verdi. Antalya ve Muğla ile alakalı de açıklama yapan Pakdemirli, "Antalya Gazipaşa ve Muğla Bodrum yangını denetim altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.



5 YANGIN DEVAM EDİYOR
Buna göre 107 orman yangını çıktı, bunların da 102'i denetim altına alındı. 5 yangına araya girmek sürüyor.

SİLİFKE'DE YANGIN 29 TEMMUZ'DA BAŞLAMIŞTI
Yangın, Silifke'de 29 Temmuz'da sabah saatlerinde Boğsak mevkisinde orman yangını çıkmış, çok sayıda ev tedbiren boşaltılmıştı. Yangın, güçlü yel nedeniyle çevredeki başka mahallelere de yayılmıştı. Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerinde de etkili olan orman yangını, dün evvelce Akdere mevkisi, daha sonra Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi sınırındaki ormanlık alana kadar yayılmıştı.

GAZİPAŞA'DA YANGIN 4 FARKLI NOKTADA ETKİLİ OLMUŞTU
Gazipaşa'da 3 gün evvelce 4 değişik noktada başlayan yangın havadan ve karadan araya girmekyle 3 noktada denetim altına alınıp, söndürülmüştü.

bodrum yangını bodrum yangını nerede bodrum yangını hangi bölgede bodrum yangını söndü mü bodrum yangını ekşi bodrum yangını söndü