Son dakika: 2022'de geçerli olacak asgari ücret belli oldu

TAKİP ET

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Peki 2022 yılında geçerli Asgari Ücret ne kadar oldu? Detaylar haberimizde..

Milyonlarca vatandaşın bekledigi 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret belli oldu.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan heyet, ortak bir noktada buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret kararını yaptığı konuşma ile açıkladı. 

1 Aralık 2021 tarihinde başlayan asgari ücret pazarlığı, bugün tamamlandı. Toplamda 4 kez toplanan komisyon, nihai kararını verdi.

2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 

2022 yılında asgari ücret 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam değişecektir. Asgari ücret yüzde 50 oranında artmış oldu. ifadelerine yer verdi. 

İŞVERENİN ÜZERİNDEN 450 TL'LİK YÜKÜ KALDIRIYORUZ
Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Böylece işverenin üzerinden 450 TL'lik bir yükü kaldırmış oluyoruz. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırarak işverenlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik.

FİYATLARLA İLGİLİ BELİRSİZLİĞE SON VERMEKTE KARARLIYIZ
Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum"

asgari ücret asgari ücret 2022 asgari ücret ne kadar asgari ücret 2021 asgari ücret ne kadar oldu