Sivas'ta 3 proje için protokol tamam!

TAKİP ET

Sivas Belediyesi aracılığıyla eğitim, kültür, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarıyla alakalı yaşama geçirilecek olan 3 değişik proje amacıyla protokol imzalandı.

Sivas'ta Belediye ve Valilik arasında imzalanan protokoller kapsamında; Canlı Hayvan Pazarı, Serpincik Göleti ve Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun yıkılıp yine yapılması projesi yer aldı.

Canlı Hayvan Pazarı protokolü kapsamında, havakısmı yolu üstünde tespit edilen hayvan piyasası ve kurban satış merkezi, Ulaş ilçesi Kovalı mevkiinde tespit edilen Canlı Hayvan Pazarına taşınarak işletmesi Sivas Belediyesi aracılığıyla yapılacak.

İmzalanan başka protokolle ise Serpincik Göleti’nin Sivas Belediyesi’ne devir prosedürü yapıldı. Alana; Ahşap Kafe - Restoran, Su Üstü Seyir Terasları, Kumsal Gezinti Alanı - Yürüyüş Yolları ve otopark kısmı yapılarak göletin kent turizmine kazandırılması amaçlanıyor.

Bir başka protokol ise eğitim bölümünde yapıldı. Bahtiyarbostan Mahallesinde tespit edilen 18 derslikli Namık Kemal İlkokulu’nun yıkılarak aynı alana Sivas Belediyesi aracılığıyla 24 derslikli, kapalı otoparklı, spor salonu ve sosyal tesisleri olan mondern bir ilkokulun inşa edilmesi planlanıyor.

Törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sivas hepimizin ortak sevdası, ortak değeridir. Her birimizin esas misyonu da şehrimize, ulusimize hizmet etmek ve Sivas’ı kalkındırmak. Bunu yapar iken de Sayın Valimiz ile şu hususa riayet ederek hareket ediyoruz; kurumsal taassuba takılmadan ulus çıkarı tarafında çalışmak. Hizmetin nereden geldiği çok mühim değil, hizmetin kaynağının nasıl bulunduğu mühim değil, asıl mühim olan yasaya ve mevzuata makul olan hizmetiler, bu şehre değer katacak projeleri yaşama geçirmek.” dedi.