SANDIKLIDA MUSTAFA ÇÖL FARKI

TAKİP ET

2019 Yerel Seçimlerinde rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayan Başkan Mustafa Çöl, otuz yıl aradan sonra üst üste seçim kazanan ilk Belediye Başkanı olarak halkımızın büyük teveccühüyle tekrar Sandıklı Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Seçim sandıklarının kapanmasından sonra gelen sonuçlar ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanına toplanmaya başlayan kalabalık her geçen dakika artarak binlere ulaştı. Saat 21:00 sularında Sandıklı Belediyesi balkonundan vatandaşlarımıza hitaben bir konuşma yapan Başkan Mustafa Çöl şu ifadelere yer verdi.

 

““La Galibe İllallah” yani “Allah’tan başka galip yoktur”

 

“Bu seçimin tek galibi demokrasidir, milli iradedir, milletimizin bizatihi kendisidir. Bu seçimin galibi köylüsüyle şehirlisiyle Sandıklımızda yaşayan herkestir. Bu seçimde sandığa giderek bu demokrasi şölenine katılan tüm hemşerilerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

 

Sizler tarih yazıyorsunuz, tarih.

 

Bu seçimde yalana, iftiraya, kem söze, sizler en güzel cevabı verdiniz. Yine Yunus Emre diyarı, kadim şehrimiz,  güzel sandıklımızı, bir koltuk uğruna, köylü şehirli diye bölmek isteyenlere kardeşliğin, samimiyetin, hemşeriliğin nasıl olacağını sizler sandıkta gösterdiniz.  31 Mart’ta sadece bizlere destek vermekle kalmadınız, siz sandıkta ilgili yerlere çok anlamlı bir ders verdiniz.

 

Bunlar bizim gücümüzü, yani sizleri unuttu. Bilemediler, düşünemediler sizlerle yola çıktığımızı. Ama biz sizin ferasetinize, sizin basiretinize hep güvendik. Çünkü sizler hiç bir zaman yalanın, iftiranın, safsatanın, ayrımcılığın, nefretin tarafı olmadınız asla ve asla bu tür şeylere pirim vermediniz.

 

Sizler sadece ve sadece huzur, esenlik, kardeşlik ve hizmetin tarafı oldunuz.  Siz ne derseniz en güzeli odur. Siz neyi tercih ederseniz en iyisi odur. Çünkü pusulası millet olanın yolu asla ve asla şaşmaz. Sizler, ecdadımızın bin yıldır devam eden kutlu yürüyüşünün yolcuları ve varislerisiniz ve bizim tek yol arkadaşımızsınız.

 

Bize kem söz söyleyenlere karşı yol arkadaşlarımız yani sizler bize ne dediniz? “Dik dur eğilme bu millet seninle” dediler. Bizde “Sadece Rabbimizin huzurda eğiliriz başka yerde asla.” dedik.

 

Bu millet bize “Durmak yok, yola devam” dedi. Bizde “Bu yollar ne kadar zor olsa da durmadık, yola devam” dedik. Rabbim bizi Sandıklı’ya, Sandıklılı kardeşlerime karşı mahcup etmedi. Hiç bir zaman ettirmesin. Hep birlikte koştuk, koşturduk, terledik, yeri geldi uykumuzdan, ailemizden feragat ettik. Ama hamdolsun sizlere verdiğimiz sözleri hayata geçirdik” yeni dönemde de aynı hız ve coşkuyla koşmaya, sizlerin hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Bizde dert var, dert. Bizde aşk var aşk. Biz size sevdalıyız size. Bize zaman zaman yorulmuyor musun? Diye soruyorlar.

 

Biz de bu sorulara hep merhum Neşet Ertaş’ın o güzel sözleriyle cevap veriyoruz. “Aşkla çalışan yorulmaz.” Memleketine sevdalı olan yorulmaz, ülkesini gerçekten seven yorulmaz.

 

Siz 2014’te bu emaneti bize verdiğinizde Sandıklı neydi? İflas etmiş bir belediye, maaşları ödenmeyen personeller, toplanmayan Çöpler, şehir görünümden çıkmış bir ilçe vardı. Şimdi öyle mi? Çok şükür,  yüzü gülen personel, çalışan ve herkese kucak açan bir belediye var her şeyden önemlisi, yarına güvenle bakan bir Sandıklı var.

 

Cumhurbaşkanımız, medar-ı iftiharımız bakanımız Veysel Eroğlu ile Milletvekillerimiz ve biz sizlerin hizmetkârınızız hizmetkârı. Hep birlikte daha güzel hizmetler yapacağız. Sizlerle birlikte şehrimizi daha ileriye götüreceğiz.

 

O ZAMAN NE DİYORUZ HEP BİRLİKTE    “Durmak yok, yola devam.”