Saffet Acar: O Gece Parayla Oylar Satın Alındı!

TAKİP ET

Afyonkarahisar İlinin Dinar ilçesinin tanınmış ve sevilen siyasetçilerinden Dinar ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve İyi Parti cesurlar hareketinin ilk mensuplarından İyi Parti Genel Başkan danışmanı Saffet Acar, İYİ TV ekranlarından seçim çalışmalarını anlattı.

Belediye Başkanlığının ikinci döneminde 2016 yılında mensubu olduğu MHP’de bir genel başkan değişimi istediklerini belirten Acar, Meral Akşener’in MHP’nin genel başkanı olmasını istediklerini söyledi.

‘AKŞENER’E GENEL BAŞKANIM DEDİM, BAŞIMA GELMEYEN KALMADI’

Bu girişimdi bulunanların ilk sırasında kendisinin olduğunu söyleyen Acar; “2015 yılının Aralık ayında bu serüven başladı. 22 Şubat 2016 tarihinde biz ilk girişimi Dinar ilçemizden başlattık. Sayın Akşenir’i karşılaya yapacağız sırada pankartlara ‘Hoş geldiniz Sayın Genel Başkanım’ dedik ve bende kendisine aynı cümleyi kurunca MHP’den ihraç kararım alındı ve kopuş başladı. O pankart yüzünden 7,5 yıldır başıma gelmeyen kalmadı. Belediyemde, iş yerlerim de sürekli denetimler başlatıldı, müfettişlerin ardı arkası kesilmedi. Ama yılmadım, bu günlere geldik. İnşallah İyi şeyler olacak çünkü bu ülke bizim’dedi.

‘DİNAR’DA PARA, ALTIN VE HEDİYE ÇEKLERİ DAĞITTILAR’

Dinar belediye başkanlığına üçüncü dönem için aday olduğunu ancak yapılan usulsüzlük ve siyaset ahlakına sığmayan işler yapıldığını iddia eden Saffet Acar; “ Seçime bir gün kala, ev geçilmeksizin mahallelerde küçük altın, para, hediye çeki dağıtıldı. İnsanlara kur-an’a el bastırıldı. 300 küsür oy ile kaybettim. O gece parayla oylar satın alındı. Ama yılmadım. Partimin içinde yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı oldum, daha sonra kalkınma politikalarında görev yaptım halen de genel başkan danışmanı olarak görevimi sürdürüyorum” dedi.

Acar; “Çok cesur insanlarla birlikte çalışıyoruz. Aday adaylığı patlaması beni çok sevindirdi. İyi Partiye muazzam bir teveccüh var. Çok kaliteli insanlar var. Ben genel merkezde çalışıyorum şu anda. Partinin kapısından girmek için uzun kuyruklar bekleyenler var. Bu çok mutlu edici. Halkımız bize güveniyor ve inanıyor.”dedi.

Aday adaylığı konusunda Genel Başkan Meral Akşener’den icazet almadan bir açıklama yapmadığını söyleyen Acar; “Benim şu anda görevim Sayın Akşener’in danışmanlığıdır. Ondan habersiz bir açıklama yapamazdım. İlimizden veya başka bir şehirden aday gösterilebilirdim. Ama Afyonkarahisar’dan aday adayı olmam beni onure etmiştir. Ben teşkilatçıyım, ilk önce ilçe teşkilatıma sonrasında il teşkilatıma bilgi verdim ve aday adayı oldum”dedi.

DİNAR’A EN İYİ HİZMETİ YAPTIM VE YAPACAĞIM

Belediye Başkanlığının ardından Dinar’da görülmediği iddialarını cevaplandıran Acar; “ Ben doğup büyüdüğüm topraklardan hiç kopmadım kopmam. Gerek siyasette gerekse ticarette Dinar’a ve Afyonkarahisar’a en iyi hizmeti veriyorum ve ömrüm yettiğince de vermeye devam edeceğim.


GENÇLERE ÇOK GÜVENİYORUM

Acar; “Bugünümüzün, yarın ve öbür günümüzün teminatı olan gençlerimize çok güveniyorum. Partimiz içinde de gençler gelecektir. Ama ilk önce tecrübeli isimlerin bu seçimi kazanması gerekiyor. Siyaseti yerinde, zamanında ve kararında bırakacağız. Gençlerimizin önünü açacağız, onlara danışman olurum”dedi.

İlimiz ile ilgili devasa projeleri olduğunu söyleyen Saffet Acar; “Afyon, eğitim, ulaşım, tarım, sanayi, hayvancılık mermer ve benim için olmazsa olmazım turizm’debir çok projem var. Allah’ın bizlere verdiği nimetleri çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Termal turizmle ilgili yatırımlar ve tanıtımlar yapılmalı”dedi.

AFYON HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK

Acar; “Bu güne kadar ilçemize, ilimize ve ülkemize yapmış olduğum hizmetleri anlatmaya saatler yetmez. Doğalgaz’dan tutun, alt yapıya, ulaşıma, insan odaklı projelere kadar her projemde en üst başarıya ulaştım. Ama yetmez daha büyük ve Afyonkarahisar’ımızın ülkemizin hak ettiği projelerimizi hayata geçireceğiz”dedi.

DEPREMZEDELERE İLK BİZLER KOŞTUK

Ülkemizde yaşanan deprem felaketine ilk koşan kendilerinin olduğunu söyleyen Acar; “Damdan düşenin halini damdan düşen bilir. Bizde depremi yaşadık Dinar’da 10 ay çadırda kaldım. O yüzden hemen bölgeye ulaştık. İhtiyaçları tespit edip tırlarla yardımlarımızı gönderdik.”dedi.

İL BAŞKANIMIZ BİZİM İÇİN BİR ŞANS

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve ilçe başkanlarının her birinin çok kaliteli ve çalışkan insanlar olduğunu söyleyen Acar; “14 Mayıs’ta 6 vekilden 4 vekili olacağımıza inanıyorum. Çünkü kadrolarımız çok güçlü. Halkımız bize güveniyor.”dedi.

ULAŞILABİLİR BİR KİŞİYİM

Milletvekili olması halinde kendisine çok rahat ulaşılabileceğini söyleyen Saffet Acar; “Belediye Başkanlığım dönemlerinde de kapım sürekli açıktı. Milletvekili olduğum zamanda bana halkımız çok rahat bir şekilde ulaşabilecektir. Şu ana kadar şahsıma iletilip te çözülemeyen bir sorun olmamıştır. Tüm Afyonkarahisarlıların hizmetinde ve emrindeyim. Telefonum 24 saat açıktır.”dedi.

10 YILLIK BAŞKANLIĞIM SÜRESİNCE HİÇ İZİN ALMADIM, MAKAMDA İÇTİĞİM ÇAYIN KAHVENİN PARASINI CEBİMDEN VERDİM.

10 yıl Dinar Belediye Başkanlığı döneminde içtiği çayın dahi parasını kendisinin verdiğini, makam aracının benzinini kendisinin aldığını söyleyen Acar; “ Hiç kimse diyemez, gittim de yanına almadı, sorunumu dinlemedi, çözmedi diyemez. 10 yıl boyunca Pazar’da dahil hiç iznim olmadı. Bir tane kişi çıkıp ta diyemez, benim işim olmadı, ya da Saffet Acar’a telefon açtım bakmadı diyemez. Kanunlar çerçevesinde tüm işler yapılmıştır. Makamına gelen hiç kimseye hangi partilisin demedim. Başkan seçildiğim gün parti rozetimi çıkardım.” dedi.

Acar son olarak; “Güzel ve iyi günler bizleri bekliyor. 14 Mayıs’ın Afyonkarahisar ve Ülkemiz için bir bayram olacağına inanıyorum” dedi.

Saffet Acar İYİ Parti Saffet Acar Afyon haber Afyonhaber afyon haberleri afyon siyaset