SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI HASAN HÜSEYİN UĞURLU

TAKİP ET

Türkiye’yi Obezite Hastalığına Tutulmuş

TÜİK geçtiğimiz gün 7.4’lük bir büyüme rakamı açıkladı. Maşallah ekonomiyi büyütüyorlar. Bugünkü ekonominin büyümesinde milli gelir hesapları çok farklı bir şekilde yapılıyor. Ne yazık ki aldığınız borç, ödediğiniz faiz milli gelirin içerisine girdi olarak sokuluyor. Onun için de biz borcu aldıkça büyüyoruz zannediyoruz. Oysa borç aldıkça geleceğimizi ipotek altına sokuyoruz. Bunlar milleti böyle kandırıyorlar. Adeta milletle alay ediyorlar. İnsanlar geçinebiliyor mu? Geçinemiyor. Herkes borca mahkûm mu? Mahkum. Gelecekten endişesi var mı? Var. Esnaf perişan mı? Perişan. Çiftçi batmış mı? Batmış. Dışarıdan tonlarca et, yüz binlerce hayvan ithal ediyor muyuz? Ediyoruz. Dış ticaretimiz açık veriyor mu? Veriyor. Bu açık artıyor mu? Artıyor.

 

Ülkedekilere faiz yedirip, borca mahkum ediyorlar

Bu aslında trajikomik bir yaklaşım. Bunlar Türkiye’yi obezite hastalığına tutulmuş bir hale getirdiler. Zararlı ne varsa, ülkedekilere faiz yedirip, borca mahkum ediyorlar ekonomi böyle şişiyor. Bu obezite hastalığına tutulmuş bir ekonomik bir durumla karşı karşıyayız. Bu bizim güçlendiğimizin, kalkındığımızın, dışarıya bağımlılıktan kurtulduğumuzun işareti değil. Tam tersi giderek battığımızın işareti. Bu politikalar değişmeden Türkiye üreterek güçlenmeden, bizim ekonomimiz büyümüş, küçülmüş hiçbir mana ifade etmez.

 

 

Kalkınıyoruz,  Diye Millete Kaba Bir Tabirle Adeta Yutturuluyor.

Borç bizim sırtımıza bir kambur gibi binmiş.Bizim ‘yatırımları durduracağız’ dediğimiz şu anda bugünkü hükümetin parayı toprağa gömmekten başka yaptığı hiçbir yatırım yok. Sürekli olarak parayı toprağa gömüyor ve bunu kalkınmanın bir işareti olarak göstermeye çalışıyorlar. Binalar, köprüler, tüneller, hastaneler yapılıyor. Bütün bunlar ‘bak biz ne kadar güçleniyoruz, gelişiyoruz, kalkınıyoruz’ diye millete kaba bir tabirle adeta yutturuluyor. Halbuki gerçek öyle değil. Bütün bunlar borçla yapılıyor. Borç bizim sırtımıza bir kambur gibi binmiş, bunu ödeyecek imkanımız yok.

 

Bu sene 240 milyar dolar borç ve faiz ödenecek. İhracatımız açık veriyor. Bütçe açık veriyor. Nereden bulacaklar bu parayı? Gene gidip yalvar yakar dışarıdan alıp getirecekler.

 

Barış, huzur ve kardeşlik için, Gerçek anlamda insan hakları için,Adalet için, Refah ve kalkınma için,İzzet, onur ve saygınlık için, İnsanca yaşamak için, DEĞİŞTİR saadet gelsin