Palandöken: Araçlarda ÖTV indirimine ihtiyaç var

TAKİP ET

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başta ticari vasıtalar olmak üzere binlerce bireyin aracını yenileceğini ve bu amaçla ÖTV indirimi beklendiğini açıkladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, piyasaların canlanması amacıyla ticari vasıtalar başta olmak üzere bütün vasıtalar amacıyla ÖTV indirimi yapılması gerekliliğini kaydetti. Palandöken, bankaların da taşıt kredilerinde elini taşın altına koyarak faizlerde indirim yapmasının yerinde olacağını ifade etti.

Pandemi etkilerinin azaldığı yeni dönemde binlerce aracın yenilenme zamanının geldiğine ilgi çeken Palandöken, "Yeni vasıta alınmak istendiğinde vergiler ile fiyat nerdeyse iki katına çıkıyor. Bu vasıtaların yenilenmesi, pandemide ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz esnafa çok daha büyük maliyet getiriyor. Esnafın 2 senedir hali ortadayken, önceki senelerde yapıldığı gibi tekrar vasıta alımlarında ÖTV indirimi yapılması hem esnafı, hem de piyasaları rahatlatır" dedi.