Özel Sağlık Sigortası için Anlaşmalı Hastane Şartı Var mı?

TAKİP ET

Özel sağlık sigortası yaşanabilecek hastalık ve kaza hallerinde büyük maliyetlerle yüzleşmenizi engelleyen, kapsamlı bir sağlık sigortasıdır.

Özel sağlık sigortası yaşanabilecek hastalık ve kaza hallerinde büyük maliyetlerle yüzleşmenizi engelleyen, kapsamlı bir sağlık sigortasıdır. Yatarak ve ayakta tedavi hizmetlerinden anlaşmalı olduğunuz süre boyunca yararlanmanızı sağlar. Özel sağlık sigortası fiyatları ise gideceğiniz kuruma ve sigortanızı kapsamına göre değişmektedir.



Özel sağlık sigortası yalnızca anlaşmalı hastaneleri kapsamaktadır. Bağlı olduğunuz sigorta kuruluşu hangi hastanelerle anlaşmalı ise o hastanelerde ayakta ve yatarak tedavi hizmetleriniz karşılanır. Anlaşmalı olmayan kurumlarda yapılacak işlemler sigorta kapsamında olmayacaktır.

Özel sağlık sigortası kapsamı dışında olan durumlar birçok özel sigorta için; estetik işlemler ve diş tedavisidir. Aynı zamanda yurt dışı tedavisini poliçenize ekletmemeniz halinde genellikle yurt dışı yatarak ve ayakta tedavilerini de kapsamamaktadır.Anlaşmalı hastaneler dışında kalan sağlık kuruluşları da özel sağlık sigortası tarafından karşılanmaz.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Herkes aniden karşılaşılacak hastalık ve kazalar hakkında endişe duymaktadır. Böyle durumlar genellikle yüksek maliyetli tedavilerden oluşur. Özel sağlık sigortası ile söz konusu bir durumla karşılaşılması halinde maliyetleri önemsemeden yalnızca tedavinize odaklanabilirsiniz. Yatarak ve ayakta tedavi hizmetlerinden ve ek tedavi hizmetlerinden 1 yıl süre ile yararlanmanızı sağlayan sigorta türüdür.

Özel sağlık sigortası ayakta tedavi, yatarak tedavi, muayene, ilaçlar, laboratuar testleri, fizik tedavi, gebelik takibi, yurt dışı ayakta ve yatarak tedavi gibi çok kapsamlı bir hale getirilebilir. Temel haliyle de oldukça yararlı olacak özel sağlık sigortası, ek teminatlarla her durum için kullanılabilir hale getirilebilmektedir.
Ayakta tedavi kapsamı genel olarak: doktor muayeneleri, tahliller, tetkiklerdir. Yatarak tedavi kapsamı genel olarak: ameliyat gerektiren halleri, anestezi işlemlerini, odayı, fizik tedavi desteğini ve işlemler sırasında kullanılacak tıbbi malzemeleri kapsar.

Özel Sağlık Sigorta Varlığı Nasıl Öğrenilir?

Özel sağlık sigortam var mı gibi soruların cevabı birçok kişinin merak konusudur. Sağlık sigortası varlığı ve türü “https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama” adresi üzerinden öğrenilebilmektedir. Bu adres üzerinden sorgulamanın yanı sıra poliçe hakkında genel bilgiler de alınabilmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları

Özel sağlık sigortası ne kadar sorusu bu sigortanın gerekliliğini gören kişilerin ilk merak ettiği konudur. Yaşanılan bölgeye, alınacak hizmetin kapsamına ve anlaşmalı sağlık kuruluşlarına göre özel sağlık sigortası fiyatları değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla net bir fiyat belirtmek mümkün değildir. Fiyatlar genellikle kişisel tercihlere göre şekillenmektedir. 3.000 TL ile 25.000 TL arasında değişen geniş bir aralıktan söz etmek mümkündür.

Demir Sağlık ile iletişime geçerek kendiniz için en uygun özel sağlık sigortası poliçesini oluşturabilirsiniz. Poliçe kapsamını kendiniz belirleyerek bütçeniz için en uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

özel sağlık sigortası özel sağlık sigortası fiyatları özel sağlık sigortası nedir