OSB Yolu Üzeri TCDD Hemzemin Karayolu Alt Geçit Çalışmaları Devam ediyor

TAKİP ET

Eskişehir – Afyonkarahisar demiryolu hattı üzerinden çevre yoluna ve OSB ye bağlanan karayolunun demiryolu kesim noktası hemzemin geçit karayolu alt geçidine dönüşümü için hazırlanan proje valilik kararı ile geçit etrafındaki yapıların güvenliği için güncellenmişti. Proje için ayrılan ilk ödenek ile çalışmaların ilk etabı tamamlanmıştı.

İkinci etap ikmal çalışmaları için ödenek tahsisi ve kanuni süreçlerin tamamlanmasının ardından Bölge müdürü Adem Sivri; Bölge müdür yardımcısı, Servis Müdürü ve kontrol teşkilatı ile yüklenici şantiyesini ziyaret ederek çalışmalara start verdi.

 

Çalışmaların süresi içinde yıl içinde tamamlanmasının planlanmakta olduğu ancak Bölge Müdürü Adem Sivri nin yükleniciye ekip sayısı ve günlük çalışma saatlerinin artırılması ile işin bir an evvel bitirilmesi talimatı verdiği, Yüklenici Mustafa Öcal da kazı çalışmalarına başlandığını tabliye kolonlarının zamanında gelmesi için tedarikçi ile bağlantı yapıldığını ve çalışmaların en kısa zamanda tamamlaması sözünü verdiği bildirildi.

 

Çalışmalar tamamlandığında buradaki karayolu – demiryolu kesim noktası ortadan kalkacak ve hemzemin geçit kazaları söz konusu olamayacak, karayolu sürücüleri kaza riski olmadan, bekleme olmadan demiryolu altından, alt geçitten güvenle geçeceklerdir.

 

Alt geçit çalışmaları esnasında trafik düzenlemesi protokol gereği Afyonkarahisar belediyesi tarafından yapılmaktadır.