Online Psikolog / Terapist Görüşmesi Faydalarını En Üst Düzeye Çıkarmak

TAKİP ET

Çevrimiçi terapiye başlamayı düşünüyorsanız veya başlamak üzereyseniz, tebrikler. Hayatınızı değiştirebilecek bir kendini sevme ve keşfetme yolculuğuna başlamak üzeresiniz.

Çevrimiçi terapiye başlamayı düşünüyorsanız veya başlamak üzereyseniz, tebrikler. Hayatınızı değiştirebilecek bir kendini sevme ve keşfetme yolculuğuna başlamak üzeresiniz. Ancak, özellikle geçmişte şahsen terapiye katıldıysanız, online terapiye katılma olasılığı sizi biraz korkutabilir. İster kendinizi izole ediyor olun ister karantinaya alın veya sadece daha uygun bir seçenek arıyor olun, online terapi, biraz farklı olsa bile, yüz yüze terapi kadar faydalı olabilir.

Sadece önceden ne bekleyeceğinizi bilmeniz ve hazırlıklı olmanız gerekir. Çevrimiçi terapi ilk başta biraz garip gelebilir ve kesinlikle duygularınızı daha fazla söze dökmeniz gerekecek. Ancak çevrimiçi terapi benzersiz avantajlar sunabilir ve terapistinize her zaman geçişi kolaylaştırabilecek geri bildirimler sunabilirsiniz.

Online psikolog önerisi arıyorsanız, İnternette sıkça tavsiye edilen Nora Psikoloji ile iletişim kurabilirsiniz. Nora Psikoloji Kliniği hem online hem de yüz yüze terapi seanslarında ülkemizin en çok yaşadığı ruhsal sorunlar olan panik atak tedavisi ve anksiyete tedavisi uzmanlıklarında Türkiye’nin önde gelen Psikoloji kliniklerinden birisidir.
 

Evinizde ve Rutininizde Terapiye Yer Açın

Nerede terapi alıyorsanız alın, hazırlanmak için arabada veya toplu taşımada biraz zamanınız olması anlamında, yüz yüze terapi için yer açmak için kendi yolunuzdan çıkmak zorunda değilsiniz. Seansınız için zihinsel olarak kendinize bakın ve seansı mahremiyet içinde yürütmek için özel bir alanınız olsun. Ayrıldığınızda, eve dönerken seansı bir şekilde sindirme şansınız olur.

Bu yapıyı çevrimiçi terapi seanslarınız için yeniden oluşturun, özellikle de bir web kamerası üzerinden daha geleneksel bir seans türü yapıyorsanız. Terapi seansınızı yapabileceğiniz, kesintiler ve davetsiz misafirlerden arınmış sessiz bir yer bulun.

Evinizde sessiz bir alanınız yoksa, arabanızda oturabilirsiniz ve bu seçeneğiniz yoksa, bir saat kadar ev arkadaşlarınızı veya ailenizi evden göndermeye başvurmanız gerekebilir.

Sessiz yerinize gidip seanstan birkaç dakika önce orada oturarak, kendinizi kasıtlı, tamamen mevcut ve savunmasız olmaya hazırlayarak bir seansa hazırlanın. Ellerinizi kullanmadan görüntülü sohbet edebilmek için cihazınızı destekleyin.
 

Farklılığa Hazırlanın

Özellikle daha önce aynı terapistle yüz yüze terapi aldıysanız, online terapist ile seanslar ilk başta garip gelebilir. Ortaya çıkabilecek teknik sorunların yanı sıra, siz ve terapistiniz ilk başta ikiniz de yeni formata uyum sağlayamayabilirsiniz. Ve yüz yüze terapiye alışkınsanız, onu kaçırabilirsiniz. Bunu terapide çözebilirsin.
 

Daha Fazla Sözelleştir

Online psikolog ile terapi yaparken bir terapistle senkronize hissetmenin zor olmasının bir nedeni, beden dilinin sanal iletişimde o kadar net karşılanmamasıdır. Beden dilinize göre duygularınızı sezmek için terapistinize güvenmek yerine, duygularınızı ve endişelerinizi daha fazla söze dökmeniz gerekecek. 
Bunu duygularınızı tanımlama ve sözlü olarak ifade etme pratiği yapmak için bir fırsat olarak kullanın. Ne kadar spesifik olabilirseniz, o kadar iyi. Örneğin; "Yanıldım" demek, "Yoruldum" demekle aynı şey değildir.
 

Birden Fazla Kanaldan Etkileşim

Gerçek zamanlı eğitim seanslarında tam olarak ne olduğunu yeniden yaratmak için çevrimiçi terapiyi kullanırsanız, formatın olanaklarını kaçırıyorsunuz demektir. Online terapi ararken, görüntülü aramaları, sohbet mesajlarını, metin mesajlarını, telefon aramalarını veya sizin için uygun olan herhangi bir metin, ses ve video karışımını kullanabilirsiniz. 

Kendinizi saatlerce süren seanslarla sınırlamanıza gerek yok. Yemek yemeyi unutmak gibi günlük yaşamınızda üstesinden gelmekte zorlandığınız sorunlar üzerinde çalışmak için hafta boyunca check-in'leri kullanmak hakkında terapistinizle konuşabilirsiniz.

Metin yoluyla iletişim kurmak, ortaya çıkan sorunlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Tabii ki, yanıt süreleri söz konusu olduğunda sabırlı olmanız gerekecek. Kısa mesajlara veya oturumların dışındaki diğer iletişim girişimlerine anında yanıt gelemeyebilir. 
 

Teknik Sorunlar Üzerinde Birlikte Çalışın

Düzenli olarak çevrimiçi terapi yapan terapistler çeşitli teknik becerilere sahip olabilir ve sizi daha önce yüz yüze görmüş bir terapistle çevrimiçi oturumlara geçiyorsanız, yeni düzene alışması için biraz zamana ihtiyacı olabilir. Işıklandırmayla ilgili sorunlar, terapistinizin kameraya çok yakın veya çok uzak oturması, yeterince yüksek sesle konuşmaması veya diğer teknik sorunlar hakkında konuşun. Terapideyken kablosuz ağınızı kullanan cihaz sayısını sınırlamaya çalışın, böylece bağlantınız mümkün olduğunca hızlı olur. 

Seans ortasında terapistinizle bağlantınızın kesilmesi ihtimaline karşı arka cebinizde telefon görüşmesi gibi yedek bir iletişim yöntemi bulundurun.

Online terapi almak, şahsen yapmaktan biraz farklıdır, ancak daha fazla olmasa da aynı derecede yardımcı olabilir. Çevrimiçi terapiyi deneyin ve yeni ve kalıcı bir iç huzuru bulun.

Online terapi ile ilgili detaylı bilgi ve online psikolog randevusu için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

nora psikoloji online psikolog terapist görüşmesi