Önder İmam Hatipliler Başkanlığı Basın açıklaması yaptı!

TAKİP ET

Önder İmam Hatipliler Başkanlığı 28 Şubat  Post Modern Darbe Girişiminin 25. Yılına Ait Basın Açıklaması yaptı. İşte o açıklama..

28 ŞUBAT 1997 tarihinde; bir kısım medya, asker, iş adamı, STK, yargı mensubu ve siyasilerce Güya demokrasiye balans ayarı veriyoruz diye Demokrasiye gem vurulmuştur.

25 yılı geride bırakan ve ‘post-modern’ darbe olarak adlandırılan 28 Şubat süreci Hakka tapan milletimizin İstiklal Marşı’nda dile getirilen inanç değerlerine,insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüğe karşı “dahilî ve haricî bedhahlar” tarafından açılan “Topyekün Savaş”tır. 

Ankara sokaklarında yürütülen tanklar,
Baskılar,zulümler,
Banka hortumlamaları,
Faili meçhul cinayetler,
Sahtekârca oynanan tiyatrolar,
Ve ekonomimize verdiği yaklaşık 400 milyar dolarlık zararla hatırlıyoruz 28 Şubatı…

Aradan 25 yıl geçmesine rağmen darbecilerin bu isteklerinden hala vazgeçmediklerini biliyor ve her türlü darbenin karşısında olduğumuzu deklare ediyoruz. Milli İrade Platformu olarak, 28 Şubat darbesini unutmadık ve genç nesillere de unutturmayacağız.

Bu çaba aslında bugünün veya dünün çabası değil. Kendisini toplumun üstünde gören, tasmasını amerika’nın tuttuğu batılı kaynaklardan beslenen zihniyetin anlayışıdır. Maalesef 27 Mayıs darbesiyle devam eden bu kötü gelenek, arkasından,12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları getirmiştir.

Özellikle 28 Şubat’ta darbe karşısında mağdur olanlardan bir kısmı, bugünlerde maalesef 28 Şubat’çıların fikir babalarıyla birlikte hareket etmeleri bizleri derinden üzmektedir. 

Planlarını gerçekleştirebilmek için en ufak bir boşluk, en ufak bir güçsüzlük ve âcziyet anını beklemektedirler. Bunu, Gezi olayları,    Mit Kumpası,17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi açıkça ortaya koymuştur.

Darbe bir insanlık suçudur. Nerede ve ne şekilde olursa olsun her zaman karşısında dik duracağız.

Bizler 28 Şubat’ı kara bir mevsim gibi yaşadık ve yaşanan acılara, zulümlere tanıklık ettik.

Okuduğu bir şiir sebebiyle haksız yere hapse atılıp siyasi hayatı bitirilmek istenen ve o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN her türlü engellemelere rağmen halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız oldu. Ülkemizde milletimizin iradesiyle özgür ve demokratik bir döneme geçiş yapıldı.

O karanlık günlerde dönemin “silahsız kuvvetlerinin tankı” görevini üstlenen medya, darbeci zihniyetini yansıtan “topyekûn savaş” manşetleri atmış, Ankara’da tanklar sokağa çıkarılmış, “demokrasiye balans ayarı” denilerek seçilmiş hükümet tüm başarılarına rağmen istifaya zorlanmıştır. Toplum üzerinde “28 Şubat 1000 yıl sürecek” diyenler tarafından harekât uygulanmıştır. Siyasi ve dini görüşü nedeniyle kişiler ayrımcı, dışlayıcı ve insan haklarına aykırı uygulamalara maruz kalmış, milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır.

Bu süreçte en büyük ayrımcılık, şiddet kadınlara yönelik olmuştur. İkna odalarında nice kadın darbeci zihinlerce başörtülerini çıkarmaya zorlanmıştır. Bu odalarda sözde ikna çabalarına, maruz bırakılan kadınların çoğu kazandıkları üniversitelerdeki eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Uygulanan kanunsuz başörtüsü yasağı ile kadınların çalışma hayatı engellenmiştir.

Milletimiz bu süreçte demokratik olgunluğunu bırakmamıştır. 28 Şubat Post-Modern darbesi ile emellerine ulaşamayan darbecilerin sinsice yürüttükleri ihanet çalışmalarını 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ile devam ettirmişler, ancak milletimizin gösterdiği direnç ile darbeler tarihe gömülmüştür.

Bu vesileyle, ülkemizde 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi insan haklarının, adaletin, demokrasinin özgürlüğün hiçe sayıldığı günlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, HER TÜRLÜ DARBENİN KARŞISINDA OLDUĞUMUZU TEKRAR TEKRAR HAYKIRIYORUZ.


MİLLİ İRADE PLATFORMU ADINA
ÖNDER İMAM HATİPLER BAŞKANI
ŞUAYİP ÇİĞDEM



önder imam hatipliler derneği önder imam hatipliler derneği başkanı