Öğretmenler için aşılama başladı?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı açıklaması sonrası bugün itibariyle tüm öğretmenler için yaş sınırlaması olmaksızın aşı uygulaması başladı. Peki öğretmen aşılama sırası nasıl alınır? Öğretmen aşılama randevu alma için ne yapılmalı,,,

Koronavirüs pandemi salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanı Koca’nın aşı açıklaması sonrası bugün itibariyle tüm öğretmenler için yaş sınırlaması olmaksızın aşı uygulaması start aldı. Diğer yandan Türkiye genelinde yapılan toplam aşı sayısı 30 milyon 800 bini aştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 7 Haziran 2021 tarihi itibarıyle tüm öğretmenlerin aşılanabileceğini açıklamıştı.

Bakan Fahrettin Koca, ”Önümüzdeki hafta aşılama programımız için yeni bir dönem daha başlıyor. 7 Haziran 2021 Pazartesi gününden itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerimiz aşı olabilecekler. Aşı ile bağışıklık kazanacak ve salgını gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin” demişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da geçtiğimiz günlerde 40 yaş üstü 57 bin öğretmenin daha aşılanma programına dahil edilmesiyle 813 bin 400 öğretmen ve eğitim çalışanının aşılanmasının sağlandığını açıklamıştı.

Ööğretmen aşılama sırası nasıl alınır? 
Aşı randevusu olmak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevusu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra 'aşı randevusu' ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

öğretmen aşı öğretmen aşı randevu öğretmen aşılama öğretmen aşı randevusu öğretmen aşı randevu alma