Milletvekili Ali Özkaya , Ülkemiz ve Liderimizle gurur duyuyoruz

TAKİP ET

Çanakkale Zaferi'nin simgesi olarak boğazı süsleyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen ve inşaat çalışmalarında 915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları son blokların yerleştirilmesiyle tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü Kule İnşaatları Tamamlanma Töreni'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü inşaat sahasındaki tören alanından canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a proje hakkında bilgi verdi.

32 bloktan oluşan kırmızı beyaz kulelerinin son blokunun yerleştirme töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu. Bu eser Çanakkale Zaferi'nin simgesi olarak boğazı süsleyecek ve şehit olanları rahmetle yad edecektir. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çelik kulelerindeki son bloğunun yerleştirilmesinin ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin en başından bugünkü seviyesine kadar tüm aşamasına kadar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle Binali Yıldırım, Ahmet Arslan ve Cahit Turhan'ı kutluyorum" dedi.

AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ ALİ ÖZKAYA 

Dünya’nın içinden geçtiği bu süreçte bu kadar büyük ve önemli bir projeyi ancak Büyük Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti yapabilirdi. Böyle bir Millete ve Lidere sahip olmak önemli bir ayrıcalık. Ülkemiz ve Liderimizle gurur duyuyoruz ifadelerini kullandı - Afyon Haberleri