Milletvekili Ali Özkaya, Kadınlar gününü kutladı

TAKİP ET

Bildiğimiz üzere Kadınlar Günü, 8 Mart 1857 yılında ABD'de işçilerin daha iyi çalışma koşulları talebiyle bir tekstil fabrikasında başlattıkları grev ve bunun sonucunda 129 kadın işçinin ölümüyle sonuçlanan olayın anısına kutlanmaya başlamış ve bu gün Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir.

Bu olayın  Batı medeniyetinin kadın meselelerine eğilmesinde tetikleyici bir olay olduğunu görüyoruz. Ancak Bizler İslamla Şereflenmiş Bir Ümmet olarak batı medeniyetinde olduğu gibi bir olaydan etkilenerek kadınımıza değer vermeye başlamadık. Ümmetin önderi Peygamber Efendimiz(S.A.V) erkeklere, kadınlara daima iyi davranmalarını tavsiye ederek: “Müminlerin iman bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olandır” diyerek daima kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını, hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama layık görmüştür.

 

Bizlerde bu yolda tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar kadınları toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezine almışızdır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız, geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bırakmışlardır.

 


Ülkemizin dönüm noktalarından birisi olan 15 Temmuz Darbe Gecesi gördük ki; Menfur terör örgütlerinin düzenlediği FETÖ cü zihniyete karşı Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin diyerek kadınlarımız sokağa koştu. Gördük ki Kamyonuna onlarca kişi bindiren Şerife hanım, tanklara korkusuzca gövdesini siper eden Safiye Hnm. ve  ülkenin bekası için evlatlarını arkada bırakarak gözlerini kırpmadan şehadete koşan nice kadınlarımız, tarihimizde kendini bu vatana adayan Nene Hatun ruhundan hiç birşey kaybetmemiştir.

 

Yine bugün aynı şekilde sınır güvenliğimiz için verdiğimiz mücadelede Afrin’de “Zeytin Dalı Operasyonunda” görev alan  kadınlarımız göğsümüzü kabartıyor. Ülkemizi gururlandırıyor. Tam da bu noktada  Yahudi siyasetçi  EManuel Karasu’nun Türk Kadınları için yaptığı o tarihi tespiti sizlerle paylaşmak isterim: "Bir Osmanlı kadını İslam’la bağını kesmediği sürece her an bir Abdülhamit doğurabilir. ”Şahsımda buradan bu güzel gün münasebetiyle diyorum  ki; Rabbimin izniyle bizde ne bu kahraman kadınlar  biter, ne de bu annelerin doğuracağı Fatihler, Abdülhamit’ler biter.

 


Bu duygularla; 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün başta; Suriye’de Irak’ta, Myanmar’da, Afrika’da ,Filistin’de olmak üzere dünyanın her yerinde zulüm ve katliamlarla geçen son Kadınlar Günü olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor, Hayatımızın her alanını güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanacak hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor; sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Av. Ali Özkaya
Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili