MHP Heyeti Afyon Basın Birliğini ziyaret etti

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve il yönetimi, Afyon Basın Birliği üyelerini ziyaret etti.  Milletvekili Taytak'a İl Başkanı Mehmet Kocacan, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal ve partililer de eşlik etti.

MHP heyeti tarafından gerçekleşen ziyarette Afyon Basın Birliği üyeleri Yüksel Elçi, İsteniş Hakan Tüplek, Resul Sündük, Zafer Murat Çakır, Sait Karaduman, Bünyamin Erol Şen ve Mustafa Şengül tam kadro olarak hazır bulundu.

Afyon Basın Birliği adına söz alan Başkan Yüksel Elçi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Bizler Afyon Basın Birliği olarak Afyonkarahisar’a neler katabiliriz, nasıl projeler üretebiliriz konusunda birlik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçirilmesi planlanan projelerde köprü vazifesini üstleniyoruz. Geçtiğimiz günlerde de birliğimiz tarafından düzenlenen kahvaltı programında Afyonkarahisar’da bulunan 11 siyasi partinin İl Başkanlarını aynı masada buluşmasına vesile olduk. Bu programa katılarak bizleri onurlandıran MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ve Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal ‘a teşekkür ediyoruz. Bizler birlik olarak amacımız bir olmak, beraber olmaktır dedi

RESUL SÜNDÜK’TEN ÇİÇEKLİ KARŞILAMA VE FOTOĞRAF HEDİYESİ

Afyon Basın Birliği üyesi aynı zamanda Beyaz Belge İmtiyaz sahibi iş insanı Resul Sündük MHP Heyeti tarafından gerçekleşen ziyarette Milletvekili Taytak’ı çiçekle karşıladı. Sündük geçtiğimiz günlerde Kent meydanında kurulan fuar alanında Beyaz Belge standını ziyaret eden Milletvekili Taytak ile çektirmiş olduğu hatıra fotoğrafını da çerçevelendirerek Taytak’a hediye etti. Taytak Resul Sündük’e bu anlamlı hediyesinden dolayı teşekkür etti.

TAYTAK SOSYAL VE İNTERNET HABERCİLİĞİ İLE BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Milletvekili Mehmet Taytak, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren basın kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi için TBMM dijital mecralar komisyonundan edindiği bilgileri birlik üyelerine aktardı. Taytak açıklamasında, gündemde ki kanunla internet haber siteleri süreli yayınlar statüsü kazanacak. Resmi ilan ve reklamlardan pay alacaklar. Çıkması planlanan Basın Kanununda işveren tarafından sigortalı çalışan sayısının 3 olarak düzenlenme ihtimali olduğunu, ancak bizler bu sayının 2’ye düşürülmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yasanın basın camiasına kurumsal bir kimlik katacağı gibi, gazetecilik kartının da  kimlik kartı sayılacağını ifade etti.  Kanunun yürürlüğü girmesi ile yalan ve yanıltıcı haber yapan internet siteler için, tekzip ve düzeltme bir gün içerisinde haberlerin çıktığı yerde aynı puntolarla yapılacağını, dezenformasyon yapan, yalan haber uyduranlar, halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlıkla ilgili gerçeğe aykırı olduğu bilgiyi kamu barışını bozacak şekilde alenen yaymak suç olarak düzenleneceğini, suçun oluşması için aradığı unsurların bulunması halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasının olacağını ifade etti

Ziyarette birlik üyelerinden İsteniş Hakan Tüplek ve Bünyamin Erol Şen Taytak’a gündemle alakalı sorular sordu. Soruların cevaplanmasının ardından ziyaret son buldu. Taytak samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası Afyon Basın Birliği üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. 

Haber: Afyon Kent Haber / Mustafa ŞENGÜL

MHP Mehmet Taytak Afyon Basın Birliği