"MHP'den gelenler partide ağırlıklı"

TAKİP ET

İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, Hisar Gazetesi'ni ziyaret ederek burada yeni kurulan partileri hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Hisar Gazetesi Genel müdürü Ahmet Birliktir’i ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, yeni kurulan partilerinin teşkilat yapısı hakkında bilgi verdi. Bir takım merak edilen soruları yanıtlayan Gümüş, 15 ilçede kongre yaptıklarını belirterek en kısa sürede Afyon’uhn tamamında teşkilatlanmalarını tamamlayacaklarını söyledi. Gümüş, “Şuanda 14 ilçede kongremizi yaptık, 1 tane ilçede de yarın yapmak üzere 15 ilçede yapılanmamız bitti. 3 tane ilçemizde kongre sürecine girmiş bulunuyorlar. Onlarında kongre süreci tamamlandıktan sonra Afyon genelinde teşkilatlanmamız tamamlanmış olacak. Türkiye çapında da 65 ilde kongre yapıldı. 78 tane ilde il ve ilçe başkanımız atandı. Şuanda atamadığımız il veya ilçe yok” dedi.

YÜZDE 25 BAYAN KONTENJANI VAR

Parti teşkilatında yüzde 25’lik bir bayan kontenjanın olduğunu dile getiren Gümüş, “Diğer partilerde olmayan bayan kotası var bizde. İl teşkilatlanmalarında yüzde 25 civarında bayan olması isteniyor. Zaten kota almasa bile bizim düşüncemiz siyasete bayan elinin değmesini istediğimizden dolayı Merkez İlçe Başkanı olarak Okşan hanımı, İl Gençlik kolları olarak da Esra hanımı atamak suretiyle bayanları bu işin içerisine çekmek suretiyle onlarla aktif bir çalışma sağlamaktı amacımız. Bundan önce il kongremizi yaptık bunun yanında il yönetimimizde yaklaşık 20 tane gönüllü bir şekilde geldiler. Biz şuanda Afyonda bayanların aktif bir şekilde çalışmalarını istiyoruz” dedi.

‘NE OLURSAN OL GEL’ DEDİK

Her partiden ve kesimden insanların partilerinde ve yönetimde yer aldığını belirten İl Başkanı Gümüş Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelenlerin daha fazla olduğuna dikkat çekti. Gümüş şu ifadelere yer verdi:

 “Meral hanım ve arkadaşları daha önceden MHP’de yer alıyorlardı. Orada bir kongre sürecinde Genel Başkan adaylığı söz konusu oldu. Oradaki genel başkanlık ortadan kaldırıldı ve yeni bir parti kuruldu. Bu yeni parti kurulunca illaki Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelen insanlar, diğer insanlara nazaran biraz daha fazla. Şuanda biz Cumhuriyet Halk Partisi’nden, AK Parti’den, Saadet Partisinden, Has Parti’den yani biz öyle parti olarak ayırt etmedik. Zaten bizim başladığımız zaman söylediğimiz şuydu bizim biz Mevlana dergahı gibiyiz ‘ne olursan ol gel’ ama Mevlana’da değiliz, vatanını, milletini sevmiyorsan gelme dedik.” Özel Haber: Günay Doğar