MHP Afyonkarahisar Adayı Sezer Küçükkurt'tan Dar Gelirlilere Müjde: Belediye Arazi ve Konutları Ev Sahibi Yapacak!

TAKİP ET

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, şehrin çevresindeki yeni yapılaşma merkezlerinin belirlenerek, altyapısı hazır arsa çalışmaları yapılacağını belirterek, "Belediye'ye ait şehrimizin farklı noktalarında yer alan arsalar imar düzenlemeleriyle dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak" dedi.

Küçükkurt, imar ve şehircilik faaliyetlerinde adil yaklaşım ve liyakat prensipleriyle hareket edileceğini vurgulayarak, "Hak sahibi hakkını alacak, sistem adalet ve liyakat üzerine işleyecek. Şehirleşmede yatay mimari desteklenecek. İmar düzenlemelerindeki duyuru ve ilanlar halkın anlayabileceği tarzda yapılacak. Ada pafta numarası ile yapılan bilgilendirmelerin yanı sıra bölge, muhit ve tarif ile de bilgilendirme yapılacak" ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşümde Çözüm Odaklı Yaklaşım

Uzun yıllardır çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projelerinin hak sahiplerinin mağduriyetine izin verilmeden gerçekleştirileceğini söyleyen Küçükkurt, "Yeniden oluşturulacak istişare heyetleri ile hak sahipleri bir araya getirilecek ve en adil, en akılcı, en uygun çözüm yolları en kısa sürede uygulanacak. Planlamalardaki kat sayısı artırılacak, dükkân sayıları çoğaltılacak. Alternatif rezerv alanları ile hak sahiplerine değişik alternatifler sunulacak" şeklinde konuştu.

Dar Gelirlilere Ev İmkanı

Afyonkarahisar’ın çevresindeki yeni yapılaşma merkezlerinin belirlenerek, altyapısı hazır arsa çalışmaları yapılacağını kaydeden Küçükkurt, "Dar gelirli hemşehrilerimize kendi arsası üzerinde kendi evini inşa edebilme imkânı sağlanacak. Şehrin doğu yakasında bulunan yamaç ve tepelerde yapılaşma özendirilecek, bu bölgelerde oluşturulacak imar alanları ile tarım alanları korunacak. Belediyemize ait şehrimizin farklı noktalarında yer alan arsalar imar düzenlemeleriyle dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak" dedi.

Gazetecilere Örnek Bir Belediye Başkanı Olacak

Küçükkurt'un ziyaretlerinden birinde Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan ve Ege Bölgesi'ndeki Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, Küçükkurt'un Türkiye'deki gazetecilere örnek olacağını belirterek, çalışmalarında başarılar dilediler.

Sezer Küçükkurt'un seçim çalışmaları yoğun bir tempoda devam ederken, hemşehrileri ve basın mensuplarından aldığı destekle Afyonkarahisar'ın geleceğine dair umutları yeşertmeye devam ediyor.