Meteoroloji açıkladı: Afyon'a kar geliyor! 

TAKİP ET

Meteoroloji'nin tahminlerine göre önümüzdeki hafta ortasında hızla düşecek sıcaklıklarla beraber Çarşamba günü birçok ilde kar yağışının görülmesi bekleniyor. Peki Afyon'da kar yağışı ne zaman? İşte bu sorunun cevabı haberimizde..

Afyon’da önümüzdeki hafta Çarşamba günü hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece düşecek, karla karışık yağmur etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre, önümüzdeki hafta, yılın son ayının ilk günü olan 1 Aralık 2021 Çarşamba gününden itibaren gelecek soğuk hava dalgası ile birlikte Afyon'da hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşanacak. Kent genelinde bugün 9 derece olan hava sıcaklığı Cuma gününden itibaren artacağı ve ilk kar yağışının düşmesinin beklendiği 1 Aralık Çarşamba gününe kadar da yağmur yağışların ara ara devam edeceği bekleniyor.



AFYON’DA BEYAZ ÖRTÜ OLUŞABİLİR
Meteoroloji'nin 15 günlük tahmin haritasına göre Afyon'da bugün parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı gününe kadar ara ara yağmur bekleniyor. 1 Aralık Çarşamba günü karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kar ihtimali ve hafif örtü ihmali üzerinde duruluyor. 2 Aralık günü havanın parçalı bulutlu, 3 Aralık günü hafif yağmurlu, 4 Aralık günü ise hafif kar ve yağmur şeklinde yağışların devam edeceği  tahmin ediliyor.

afyon kar yağışı afyon kar yağışı ne zaman afyona kar yağacak mı afyona kar yağdı mı afyon kar yağışı var mı