Mehmet Naci İnci Boğaziçi rektörlüğüne atandı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten atanan Mehmet Naci İnci, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör olarak atandı.

Yaklaşık 8 ay evvelce Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması ardından birtakım akdemisyenler ve öğrenciler, protesto ve eylemlere başlamıştı.

BOĞAZİÇİ'NİN YENİ REKTÖRÜ MEHMET NACİ İNCİ

Yaşananların ardından, son olarak üniversitenin yönetimine vekaleten getirilen Mehmet Naci İnci, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör olarak atandı.

MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR

Prof. Dr. Naci İnci, 1987'de Marmara Üniversitesinden fizik dalında lisans derecesini, 1992’de ise fiber optik sensörler seksiyonünde İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993–1994 yılları arasında optik haberleşme alandında doktora ardından çalışmalar yapan İnci, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996'da ise doçent oldu.

İnci, 1998–1999 senelerinde fiber optik sensörlerin endüstriyel  programları üstüne Japonya'da Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalışırken, 1999–2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı, üniversitenin asli ve inceleme laboratuvarları ile başka lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında vazife aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne 2005 profesör olan ve 2014–2018 döneminde seksiyon başkanlığı yapan İnci, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesinde misafir profesör olarak bulundu.

mehmet naci inci mehmet naci inci kimdir mehmet naci inci boğaziçi