Massimo Gaiani: İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkileri çoğalacak!

TAKİP ET

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği aracılığıyla İkili Ticari İlişkilerde Yatırımcı Ödül Töreni düzenlendi.

Etkinlikte konuşan İtalya Büyükelçisi Eks. Massimo Gaiani, İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkileri çoğaltmak amacıyla güzel çalışmalar gerçekleştiğini vurguladı. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini de İtalya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2021 seneının sonucunda 20 milyar doları geçeceğini söyledi.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği aracılığıyla bu sene ikincisi düzenlenen İkili Ticari İlişkilerde Yatırımcı Ödülleri, 9 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen gala yemeği ile sahiplerini buldu.

Etkinlikte bir konuşma sağlayan İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani, “Bu şaşırtıcı çalışmalar amacıyla İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’ne teşekkür ederim. Ticaret Odaları ağı olarak görkemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkileri çoğaltmak adına çok mühim işler başardıklarını düşünüyorum.

Kültür enstitüsünden de konuşmak istiyorum zira bence her geçtiğimiz gün ticari ve kültürel açılar birbiriyle bütünleşiyor.

Ortak bir çalışma oldu fakat mükafatı sizlerin hak ettiğini düşünüyorum. Şehrin ve ülkenin iş adamlarının çabaları yardımıyla ilişkilerimiz bu kadar güçlü. Buradaki aktör sizsiniz. Biz size yalnızca başarınızda dargın olabiliyoruz ve umarım ki başarılarınızın devamı da gelecek” dedi.

Türk ve İtalyan iş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği gala yemeğinde konuşan İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, “Bizim üyelerimiz arasında ya da Türkiye-İtalya ilişkilerinde, bu sene içersinde ön plana çıkmış birtakım şahıslara teşekkür etmek ve onları misal göstererek, İtalya’dan Türkiye’ye ilgiyi yükseltmek ve daha çok yatırımcıya hitap etmek istiyoruz. Aynı vakitte İtalya’ya Türk şirketlerinin dikkatini arttırmayı hedefliyoruz. Bunu da hem akşam yemeği hem de mükafat töreniyle bir arada yapıyoruz. Bu bakımdan olabildiğince mühim bir gece. Birçok yönden inanılmaz bir devre yaşıyoruz. İkili ticaret yönünden rekor bir sene yaşıyoruz. İtalya-Türkiye arasındaki toplam ticarette sene sonucunda 20 milyar doları geçeceğiz. Bizim elimizdeki bilgiler en yüksek seneyi geçirdiğimizi gösteriyor. Bu da çok dengeli bir ticareti,İtalya-Türk firmaları arasındaki ilişkilerin ne kadar iç içe, ne kadar derin olduğunu gösteriyor.” dedi.