Lohusa Geceliklerin Farkı Ne?

TAKİP ET

Kadınların doğum sonrasında kullanmaya başladıkları ve lohusalık dönemini çok daha konforlu bir şekilde geçirmelerine olanak tanıyan lohusa gecelik modelleri artık daha yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Kadınların doğum sonrasında kullanmaya başladıkları ve lohusalık dönemini çok daha konforlu bir şekilde geçirmelerine olanak tanıyan lohusa gecelik modelleri artık daha yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bu geceliklerin uzmanlar tarafından da kullanılması öneriliyor. Çünkü gecelikler diğerlerine nazaran daha sağlıklı kumaşlardan imal ediliyor. Yüksek oranda pamuk içeren kumaşlardan hazırlanan geceliklerin seçiminin cilt sağlığı için de önemli olduğu vurgulandı.

Cildin hava almasını engellemeyen pamuklu kumaşlardan hazırlanan lohusa gecelik çeşitleri, kadınların lohusalık dönemlerinde sıklıkla yaşadıkları yoğun terleme dönemlerinde ciltteki fazla nemi emmesiyle farkını ortaya koyuyor. Zaten doğumdan sonra kadınların cildi hassaslaştığı için tahrişe de oldukça müsait bir form kazanıyor. Bu nedenle mutlaka kaliteli ürünlerin kullanılması öneriliyor.

Lohusa Gecelik Nasıl Seçilmeli?

Uzmanlar lohusa gecelik seçerken mutlaka dar olmayan ve kadınların rahat etmesini sağlayacak modellere yönelmek gerektiğini aktardı. Aynı zamanda emzirme dönemlerinde kadınların daha rahat edebilecekleri bir tasarımla hazırlanan modellerin daha ideal bir seçim olabileceği de belirtiliyor. Bu özel tasarımlar geceliğin çıkarılmasına gerek bırakmadan emzirmeyi sağlıyor.

Ayrıca sabahlık ve gecelik şeklinde hazırlanan ikili setler, kadınların lohusalık sürecinde sıklıkla terleme ve üşüme süreçleri yaşadıkları için de daha konforlu olabileceği belirtildi. Bebeğin kontrolü, bakımı ya da emzirme için yataktan kalkan annelerin hasta olmasını önlemek amacıyla sabahlıkla birlikte, set halinde hazırlanan tasarımları seçmek gerekiyor.

Lohusa Geceliğinde Kumaş Kalitesine Dikkat!

Kumaşın kalitesinin önemli olduğu da vurgulandı. Gecelik kumaşının pamuklu olmasının yanı sıra çok sık dokunmuş bir kumaş olmaması da gerekiyor. Hafif ve rahat olmasının kumaş kalitesi ile de ilgili olduğu belirtildi. Bu yüzden tüm kadınların cilt sağlığına seçtikleri gecelikle de dikkat etmesi, tahriş ve benzeri sorunlardan kaçınması gerekiyor.

Bu ürünlerin özellikle vücudun göğüs ve karın bölgesinin sıkmaması gerektiği de yine altı çizilen hususlar arasında yer alıyor. kadınların seçim yaparken kaliteli kumaşlardan hazırlanan gecelikleri tercih etmesi de uzmanların önerilerinden bir diğeri oluyor. Bu nedenle doğum öncesi lohusalık sürecine hazırlık yapan kadınlar camasirburada.com gibi uzmanların önerilerine uygun olan ürünlerin satışını yapan sitelerden alışveriş yapmayı tercih ediyor.