Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası Bölge Finalleri Başlıyor

TAKİP ET

Yeşilay, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Münazara ve Hitabet Derneği, Vakıf Katılım Bankası iş birliğiyle düzenlediği Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın bölge finalleri, Diyarbakır'da 3 Mayıs'ta başlıyor. Bu heyecan verici turnuva, gençlerin bağımlılıklarla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

Genç Zihinlerin Bağımlılıklara Karşı Duruşu

Turnuvanın ikinci sezonunda, 10 binden fazla öğrenci bağımlılıklarla mücadelede farkındalık yaratmak için münazara yeteneklerini sergileyecek. Ayrıca, 4 bine yakın öğretmen de etkinlikte aktif rol alacak. Gençler, parlamenter münazara sistemine göre düzenlenen turnuvada eleştirel düşünme, sorgulama ve hızlı karar alma gibi becerilerini geliştirecek.

Turnuvanın Hedefi: Duvarları Aşmak ve Farkındalık Yaratmak

Yeşilay'ın düzenlediği turnuva, gençlerin her türlü bağımlılıkla mücadelede duvar örmesine yardımcı olacak. Gençler, kendilerine verilen konuları tartışarak entelektüel birikimlerini artıracak, hitabet yeteneklerini geliştirecek ve tartışma kabiliyetlerini pekiştirecekler.

Eğlenceli ve Öğretici Bir Deneyim

Lise öğrencileri, münazara sayesinde eğlenceli bir şekilde öğrenirken, verimli faaliyetlere katılacaklar. Bu deneyim, ileride gelişebilecek bağımlılıkları bugünden önlemenin yanı sıra Yeşilay gönüllülüğünün gençler arasında yaygınlaşmasına katkı sağlayacak.

Turnuva Etkinlikleri ve Tarihleri

Yeşilay, turnuva kapsamında yurt genelinde münazara tanıtım etkinlikleri, eğitim kampları, öğrenci ve öğretmen eğitimleri düzenledi. Kamplarda münazara ve hitabet derslerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler, ekonomi, hukuk gibi konularda dersler verildi.

Turnuva Takvimi:

Güneydoğu Anadolu Finali (Diyarbakır): 3 Mayıs

Doğu Anadolu Bölge Finali (Erzurum): 5 Mayıs

İç Anadolu Bölge Finali (Konya): 9 Mayıs

Ege Bölge Finali (Manisa): 11 Mayıs

Akdeniz Bölge Finali (Adana): 23 Mayıs

Ankara-İzmir Finali (İzmir): 25 Mayıs

Marmara Bölge Finali (Bursa): 15 Haziran

İstanbul Bölge Şampiyonası ve Finali (İstanbul): 20 Haziran

Türkiye Final Şampiyonası (İstanbul): 5-6 Temmuz