Koronavirüse yakalanan iki hasta taburcu oldu !!

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Selçuk, okullara verilen aranın 30 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu. Bakan Koca ise 60 yaş üstü iki hastanın tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.Bakan Koca:



Gaziantep, Erzurum, Konya, İzmir, Kahramanmaraş, Eskişehir, Edirne, Sinop... Aziz milletim şehir şehir ev ev Türkiye... Bu virüs dünyayı tehdit ediyor. Bu hastalığa karşı elimizde kuvvetli bir koz var. O da yakalanmamak. Corona virüs karşısında ise biz irade sahibiyiz. Dışarı çıkıp çıkmamak konusunda irade sahibiyiz. Verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Devlet burda yaptırım uygulayan kılavuzdur. Hiçbir hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Bunu siz önleyebilirsiniz. İnsan sayısının arttığı her ortam riskin arttığı ortamdır. Sevgili gençler risk altına giriyorsunuz. Belki hasta olmuyorsunuz ama taşıyıcı oluyorsunuz. Hastalığa hatta daha büyük acılara aracılık etmeyin. Yaşı büyük olanlara ise, virüs yaş ayırımı yapmıyor. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hayatını asgari düzeye indirmelisiniz. Telefon sohbetlerinizi daha uzun tutabilirsiniz. Çocuklarımız için ise artık oyunları evde oynuyoruz, dışarı çıkmak yok. Bir misafir gelirse sarılmak yok. Sevgimizi saygımızı uzaktan gösteriyoruz. Eğitime verilen ara uzatılacak. Sayın bakanım birazdan söyleyecek. Dışarı çıkmamaya özen gösterin. Aldığımız tedbirler kadar kuvvetliyüz. Hayat eve sığar. Özellikle çıkan vaka neticelerini bildirmeye çalışmaktayız. Hem toplam hasta sayısını test sayısını kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımdaki hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısını hergün güncelleyerek kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Grafik biçiminde vaka sayısı görülecek.



2 HASTA İYİLEŞEREK TABURCU OLDU

Bir hastamız 65 yaşında, sekiz gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu. Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu.