Kene, genç kadını hayattan kopardı

TAKİP ET

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 22 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti. Vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan sonra şikayetleri artan Hilal T, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine bağlı Dereköy'de yaşayan 22 yaşındaki Hilal T., tarlada çalışırken vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkardı. Ancak bir süre sonra ateş, titreme ve bulantı şikayetleri baş gösterdi. Yakınları tarafından hemen Suşehri Devlet Hastanesi'ne götürülen genç kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Sivas Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hilal T., KKKA hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ne yazık ki, yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kadın kurtarılamadı. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, Hilal T.'nin KKKA pcr testinin pozitif olduğunu açıkladı.

KKKA hastalığı, kene ısırması sonucu bulaşabilen ve ciddi sonuçlara yol açabilen bir hastalıktır. Bu tür hastalıklarla karşılaşan bölgelerde vatandaşların kenelere karşı dikkatli olmaları ve uygun önlemleri almaları önem taşımaktadır. 

kene kene ısırması kene resmi kene ısırdı