Kargo firmaları bayramda aralıksız çalışıyor

TAKİP ET

Türk kargo sektörü, COVID-19 döneminde artan yoğun ritmini Kurban Bayramı'nda da vites artırarak sürdürüyor. Bayram evvel hareketlenen perakende sektörüne ve çevrimiçi alış veriş dünyasına en iyi hizmeti vermek amacıyla 100 bin bireyi aşkın kargo ordusu, gece gündüz durmaksızın çalışıyor.

Türkiye’nin önde gelen lojistik kuruluşlarından GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, sektörün büyümesini Kurban Bayramı’nda da sürdüreceğini söyledi.

Büyüme sürati ile dünyaya misal olan sektörün yatırımlarına devam ettiğini izah eden Akyürek, "Kurban Bayramı hareketliliği 520 milyar TL’yi aşan kargo sektörünün büyüme hedeflerini çok ileriye taşıyacak. Ekonomik çarkların dönmesi amacıyla; lojistiğin bir makinenin parçaları gibi düzgün işlemesi çok önemli. Genellikle yoğunluğun arttığı bu dönemlerde, yüzde 100 müşteri memnuniyetini sağlayabilmek amacıyla çalışıyoruz. Bu noktada kurum ve şahıslara özel gereksinim merkezli 'butik hizmet' modelimizi uyguluyoruz. Butik hizmet modeli bizim müşteriyle kesintisiz iletişimde kalıp, sıfır problemle teslimatları gerçekleştirdiğimiz bir uygulama. Böylece kargo pazarında sürdürülebilir müşteri memnuniyeti sağlama konusu ile ilgili misal şirket olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Otomotiv Sanayii Derneği’nin bilgilerine göre Türkiye’de 2021 Ocak Ayı – Haziran döneminde kamyonet satışları yüzde 49, kamyon satışları ise yüzde 150 oranında artış gösterdiğini anımsatan Gökhan Akyürek, bu artışta kargo sektörünün büyük payı olduğunu belirtti.