Kanal Tedavisi Acılı mı Olur?

TAKİP ET

Kanal tedavisi, günümüzde diş hekimliği alanında en sık yapılan tedavi biçimidir.

Kanal tedavisi, günümüzde diş hekimliği alanında en sık yapılan tedavi biçimidir. Bu tedavi, genel olarak kanal tedavisi acılı mı olur sorusunu sordurtur. Kişilerin oldukça korktuğu bu yöntem, düşünüldüğü gibi ağrılı bir sürece sahip değildir. Modern diş hekimliği teknikleri ve kullanılan aletler, son derece ağrısız ve rahatça yapılan bir işlemdir. Bu süreç içerisinde kullanılan anestezi yöntemleri sayesinde herhangi bir ağrı hissetmez ve başarılı bir süreç sonunda sağlıklı bir diş yapısına kavuşursunuz. Kanal tedavisi fiyat almak için diş klinikleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Kanal tedavisi, dişin içerisinde yer alan ve hasar gören pulpanın temizlenmesi, şekillendirilmesi ve doldurulması işlemidir. Dişin çekilmesini engelleyerek yaşam süresini uzatan bu tedavi, uygulanan teknikler sayesinde kişilere acı hissettirmez. Bu süreç içerisinde acıyı etkileyen ve önleyen işlemler şu şekildedir:

Lokal Anestezi: Diş hekimi, tedavi sırasında etkili bir lokal anestezi maddesi uygular. Bu sayede bölge uyuşur ve hastalar da herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez.

Modern Teknikler: Günümüzde uygulanan diş tedavisi yöntemleri, modern tekniklerin kullanımı ile son derece basite indirgenmiştir. Bu teknikler ile tüm süreç daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanır.

İşlem Sonrasında Ağrı Oluşumu: Tedavi sonrasında bölge üzerinde iyileşme gerçekleşeceği için minimum seviyede bir ağrı ile karşılaşılabilir.

Özel diş hastanesi randevu işlemleri için tıklayın.

Kişilerde meydana gelecek olan ağrılar, tamamen bireylerin ağrı eşiğine bağlıdır. Genel olarak ağrısız bir süreç olan kanal tedavisi, tedavi sırasında bir acı ya da ağrı hissetmemenize olanak tanır.

endodonti kanal tedavisi kanal tedavi diş çekimi