İşte fit olmak için uygulayabileceğiniz 5 basit adım

TAKİP ET

Bugün bu makalede fit olmak nedir, fit olmak için uygulayabileceğimiz 5 basit uygulama nedir bunlardan bahsetmek istedik. Siz de bu basit beş adımı uygulayarak gayet fit bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Bugün bu makalede fit olmak nedir, fit olmak için uygulayabileceğimiz 5 basit uygulama nedir bunlardan bahsetmek istedik. Siz de bu basit beş adımı uygulayarak gayet fit bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Fit olmak nedir?

Fit kelimesi ingilizce’den türkçeye geçmiş ve olmak yardımcı fiili ile beraber sıkça kullandığımız bir fiil olarak bilinmektedir. Daha çok sağlık ve spor sektöründe sıkça kullanılan fit kelimesi, frequency, intensity ve time kelimelerinin baş harflerini ifade etmektedir. Frequency kelimesi uygulanan egzersizlerin sıklığını ifade ederken, intensity kelimesi egzersizprogramının yoğunluğu ve hangi içeriklerden oluştuğunu ifade etmektedir. Time kelimesi de bilindiği üzere ingilizcede zaman kelimesi anlamına gelmekte ve fit kelimesi içerisinde “t” harfi olarak yer almaktadır. Time kelimesi ise egzersizdeki asıl performans süresini kapsamaktadır.

Fit olmak kadınlarda ince olmak anlamına gelirken erkeklerde ise güçlü ve kaslı olmak anlamında düşünülmektedir. Ama bu düşünce oldukça yanlıştır. Aslında fit olmak gündelik hayatta uygulamamız gereken her aktiviteyi rahat bir şekilde uygulayabilmektir. Örneğin acele bir işiniz olduğunuzda rahatça koşarak gitmeniz fit olmanızı göstermektedir. Asansör kullanmak yerine 11 kat rahatlıkla çıkabilmeniz fit olmanızın göstergesidir. Alışveriş poşetlerinin çokluğuna bakmadan tek başınıza taşıyor olabilmeniz fit olduğunuzu göstermektedir. Bunun gibi bir çok örnek sayılabilir.

Fit olmanın birkaç ilkesi bulunmaktadır. Bunlar kardiyovasküler dayanıklılık, kas kuvveti, kas dayanıklığı, yağ kas ölçümleri, esneklik gibi ilkelerdir. Fit olmak ile estetik görünmek aynı şeyler değildir. Bu nedenle moda dergilerinde gördüğünüz ince kadın ve kaslı erkeklerin fit olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Fit olmak gündelik hayatta gündelik işlerinizi rahatça halledebilmenizi kapsarken, estetik olmak sadece görünüm itibari ile göze hitap etmek anlamına gelmektedir.  İşte fit olmak için uygulayabileceğiniz 5 basit adımlar şunlardır:

    Yediklerini programla

Kişinin yedikleri, ne yediği fit olma konusunda büyük bir bölümü kapsamaktadır. Yediklerinin çok kalorili olmaması, doğru beslenmesi, beslenmesine dikkat etmesi hatta gerekirse yiyeceklerini daha önceden bir plan ve programa dahil etmesi kişinin fit olması konusunda oldukça önemli ve birinci adımdır.

    Uykunu düzenle

Uykusunu alması kişinin güne daha zinde ve iyi başlamasını sağlamaktadır. Uykusuzlukta kişinin hem stres seviyesini yükseltir hem de yağ depolamasına neden olmaktadır. Bu nedenle kişinin uyku düzenini sağlaması fit olma aşamasında ikinci önemli adımdır.

    Hareket etmeye başla

Hareketsiz bir yaşam kişide hem olumsuzluğa hem de bedensel rahatsızlıklara neden olmaktadır.Bu nedenle hemen üçüncü adım olarak kişi hayatına hareket katmalıdır. Köşedeki markete araba ile gitmektense yürümek, işe bir durak ötedeki duraktan binmek ufak ama etkili adımlar olacaktır.

    Basit bir egzersiz programına başla

Hemen hemen herkesin akıllı telefon kullandığı bu dönemde google play ve appstoreda bir çok uygulama ve basit egzersiz programları mevcut. Aynı şekilde youtubeden yada benzeri platformlardan takip edebileceğiniz egzersiz programları ile basit bir egzersiz programına başlayabilirsiniz.

    Egzersiz temponu artır

Başlangıç seviyesinde egzersiz yaptıktan sonra zamanla egzersiz programlarınızı artırmak fit olmanızın ve fit kalmanızın olmazsa olmazıdır. İşte uygulayabileceğiniz basit 5 adım. Fit günler dilerim. Kaynak : Özgün Bilge