İŞKUR ve SGK teşvikleri büyük ehemmiyet kazanacak

TAKİP ET

Pandemi sürecinden normalleşmeye geçtiğimiz şirketler amacıyla önümüzdeki yıl, bilhassa İŞKUR ve SGK teşvikleri büyük ehemmiyet kazanacak.


COVID-19 salgını ile bir arada bütün sektörleri etkileyen kapanma sürecinin ardından, firmalarda yaraları sarma devresi başlıyor. Pandeminin firmalar üstündeki finansal etkisi, 2020 Mart-2021 Haziran devresinin İŞKUR aracılığıyla Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile desteklendiğini bildiren Rasyotek İnsan Kaynakları Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Haldun Pak, İŞKUR ve SGK teşviklerinin özel sektör ve iş verenler amacıyla mühim bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Pak, 2020 ve 2021 senesinde Türkiye ekonomisini değerlendirirken İŞKUR teşviklerinin olabildiğince mühim olduğunu belirterek, 15 aylık süreye karşın lüzum İŞKUR lüzumse SGK teşvikleri ile özel sektör işverenlerinin sağladığı tasarruf, 2022 senesi amacıyla de teşviklerin ne denli mühim bir katma değer sunacağının göstergesi olduğunu kaydetti.

Pak, özel sektör işverenleri amacıyla can simidi derecesindeki teşviklerin ehemmiyetine değinerek şu verileri paylaştı:

“2022 senesi ile alakalı öngörüleri ehemmiyete alarak hem istihdamı artırmaya yönelik faaliyetlerin zarar görmemesi hem de işverenlerin ekonomik büyümeye katkı sağlayabilmeleri yönünden SGK ve İŞKUR teşvikleri işletmelere can simidi olacaktır. SGK aracılığıyla 2020 senesi teşviklerine dair veriler, bu senenin son çeyreğinde paylaşılmıştır. Pek çok değişik teşvik türünde sağlanan teşvikler, toplamda 45,8 milyar Türk lirası tutarına ulaşmış ve işletmelerin tasarruf sağlamaları amacıyla destek verilmiştir. 2020 senesinden beridir bütün dünyayı etkileyen pandemiye ve 2021 senesi Nisan ayında işlemiş devre teşviklerinin sonlanmasına karşın Rasyotek olarak biz de danışmanlık sunduğumuz firmalara SGK teşviklerinden 1,2 milyar TL’nin üstünde yararlandırma desteği verdik. Normalleşme devresine geçilmesiyle bir arada sonlandırılan birtakım teşvik türlerini de ehemmiyete alırsak 2022 senesi amacıyla İŞKUR teşviklerinin de her vaktinden daha büyük ehemmiyet kazanacağı hiç kuşkusuz bir gerçektir.”