İnşaat Eldiveni Özellikleri Nelerdir?

TAKİP ET

İnşaat sektörü, çalışanların çok dikkatli olması ve sıkı güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği bir çalışma sektörüdür.

Bu sektörde yer alanlar için koruma ve güvenlik, verimli ve başarılı bir çalışma ortamının elde edilmesi için vazgeçilmezdir. Bu kapsamda kullanılan inşaat eldiveni türleri, kişilerin ellerinde meydana gelebilecek olan kesik, çizik, darbe ve sıcaklık değişimi gibi etkenleri ortadan kaldırır. Bu sayede hem konforlu hem de yaralanmalara karşı dayanıklı bir çalışma eldiveni elde edilmiş olur.

İnşaat eldivenleri, bu konforlu ve güvenli ortamı sağlamak için birçok özelliği kendi yapısı içerisinde barındırmaktadır. Bu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

İnşaat eldivenleri, aşındırıcı ve zorlayıcı koşullar için özel olarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu sebeple de eldiven kullanan kişilerin elleri genel olarak herhangi bir zarar almamış olur.

Eldivenlerin parmak ucu ve avuç kısımları, ellerin kesiklere ve delinmelere karşı korumak amacı ile dayanıklı bir şekilde üretilmiştir. Son derece güçlendirilmiş olan inşaat eldivenleri, kaliteli bir kumaşla üretilerek sektöre sunulur.

Çalışma alanlarında yer alan sıcaklık değişimleri, ellerin üşümesine ya da aşırı ısınmasına sebep olur. Bu sebepten dolayı inşaat eldivenlerinin üretim özellikleri de sıcak ve soğuk durumlarına göre değişmektedir.

Son derece güçlü bir kavrama niteliğine sahiptir. Bu özelliği ile tutulan malzemelerin herhangi bir şekilde kaymamasını sağlar.

Bu ve bunun gibi daha birçok özellik, inşaat eldivenlerinin dayanıklı ve yüksek tercih edilebilir niteliğe sahip olmasını sağlamaktadır.