İmaret Camii Afrika'da yaşayacak!

TAKİP ET

Deniz Feneri Derneği Afyon Temsilciliği'nin hayata geçirdiği proje ile Gedik Ahmet Paşa Camii ( İMARET ) Camii'nin adı Afrika'da yaşayacak.

Derneğin il temsilcisi Doğan SELÇUK projeyi ve önemini şöyle anlattı.

Afrikalı müslüman kardeşlerimizin manevi olarak da yanlarında olmaya Hristiyan ve misyonerlerin karşısında sahipsiz olmadıklarını göstermek istiyoruz.

Daha önce Etipyopya da bir camii, Kamerunda bir Kuran Kursu inşaa ettik ve faaliyetlerine devam ediyorlar. İmaret Camiini Fildişi sahili Issia kasabasında İnşaa edeceğiz inşallah. Issia'da hem İslam sancağı hem Türk sancağı dalgalanacak.

İMARETİN anlamı ise ; Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım amacıyla oluşturulan hayır kurumları. Başlangıçta imaretlerde; şehir dışından gelenlere, yolculara, yoksul ve düşkünlere yiyecek, sağlık ve giyecek yardımı yapılırdı. Sonraları ise imaretler sadece yemek verilen yerlere dönüşmüşlerdir. Issia şehrinde müslümanlar hristiyanlar tarafından çepeçevre sarılmış. Malesefki bir ibadethaneleri'de yok. Buraya İnşaa edeceğimiz Camii Müslüman halkın ibadethanesi olmak yanı sıra, toplanabilecekleri,  cenazelerini kaldirabilecekleri, Dini gün ve geceleri beraberce geçirecekleri bir mekân olacak inşallah.

Açılışına bizzat gideceğim 

İmaret camisinde müslümanlar kardeşler ile ibadet etmek için sabırsızlanıyorum.

Şimdiden hayırlı olur inşallah.

Bilgi ve destek için;

Doğan SELÇUK 
0530 323 01 40
0272 212 10 60
Ziraat Katılım Bankası TR2200 2090 000 000 999 900 0052 
Açıklama: İMARET



imaret camii afrika afrika imaret camii