İbrahim Yurdunuseven: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum

TAKİP ET

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması

  "Yaşadığı toplumun ahlak kurallarını, gerekliliklerini göz önünde bulundurarak mesleğini icra eden tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum.

Bilginin ve bilgiye ulaşmanın yüzyılı olarak adlandırılan 21 yüzyıl; toplumlara sağlamış olduğu bu kolaylıkların yanısıra bilgi kirliliği ve algı yönetimi gibi suistimal edilmesi pek muhtemel konuları da ortaya çıkarmıştır. Her türlü zorbalığı ve fitneyi kendilerine hak gören şer odakları ise ortaya çıkan bu durumu kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak için var gücüyle çalışmaktadır. Birçok farklı milletin kardeşçe yaşadığı bu topraklarda infial yaratmak, kardeşlerin arasına nifak sokmak isteyen bu güruha karşı gazetecilik mesleğini hakkıyla ve milletimizin bekasını düşünerek icra eden gazetecilerimiz ise büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. AK Parti döneminde şahlanan ve bir anda bu büyüme ve şahlanma döneminden rahatsız olanların ise topla, tüfekle veremeyecekleri zararı bilhassa toplumumuzun algılarına yön vererek yapmak istedikleri aşikardır. Bilginin ve teknolojinin çağına hızla ayak uyduran devletimiz bu tür oyunları artık anbean ortaya çıkarmakta ve kurulan tezgahları bozmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik mesleği ilkelerine  bağlı kalarak toplum vicdanının gözü, kulağı ve sesi olan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum."

İbrahim Yurdunuseven Ak Parti