"Hasta Hakları Birimi Sorumlularına Eğitim Verildi"

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, Hasta Hakları Uygulamaları kapsamında kamu ve özel sağlık kuruluşlarına Hasta Hakları Birimi sorumlula...

Sağlık Bakanlığı, Hasta Hakları Uygulamaları kapsamında kamu ve özel sağlık kuruluşlarına Hasta Hakları Birimi sorumluları görevlendirdi. Bu kapsamda, "Hasta Hakları ve İletişim" konulu eğitim Müdürlüğün Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlendi.

Hasta Hakları İl Koordinatörü SHU. Nuray Türken Teknekaya, bakanlığımızın hasta hakları uygulamaları ve mevzuatı hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi sorumlusu Hemş. Melek Aksoy ise Hasta Başvuru Bildirim Sistemi'nin kullanımı ve birimlerin işleyişi hakkında açıklamalar yaptı. Ayrıca, Müdürlüğümüzde görevli Psik. Numan Harputlugil, hasta ve yakınları ile etkili iletişim, beden dili ve stresle baş etme yöntemleri konusunda bilgi verdi.

Eğitim interaktif bir şekilde gerçekleştirildi ve hastanelerimizde uygulamalı olarak devam etti. Eğitim sonunda, birimlerde yaşanabilecek sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı.