Gübre fiyatında indirim yapıldı!

TAKİP ET

Gübre fiyatlarındaki artışlara karşı piyasayı regüle eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilerin yanısıra olduğunu ve ülkenin besin güvenliğine verilen önemi göstermek üzere kimyevi gübrelerde ton başına 1.100 TL'ye varan indirim yaptı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, döviz kurlarında geçen haftalarda yaşanan artışları iştiraki GÜBRETAŞ vasıtasıyla gübre fiyatlarına aynı oranda yansıtmayarak piyasayı çiftçi lehine regüle etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kur Korumalı TL Mevduatı” açıklaması evvel pazara göre ton başına 3 bin 800 TL’ye varan avantajlı fiyatlar oluşurken, söz hususu durum, döviz kurlarındaki düşüş trendiyle bir arada pazarının gübre fiyatlarını indirmesinde de en mühim faktör oldu.

KİMYEVİ GÜBREDE 1.100 TL İNDİRİM

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden uygulanan yazılı açıklamada, 158 senelik tecrübesinden aldığı güçle Anadolu’nun her köşesinde çiftçi ile dirsek ilişkisini sürdürürken, Merkez ve 17 bölge birliği, bin 615 kooperatif, 200 hizmet bürosu, her biri kendi pazarında lider 19 şirketi ve 800 binden çok ortağı ile Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu olarak faaliyetlerine devam ettiğinin altı çizildi.

Gübre fiyatlarındaki artışlara karşı piyasayı regüle eden Tarım Kredi Kooperatifleri, ülkenin besin güvenliğine verilen önemi ve çiftçilerin yanısıra olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. 25 Aralık itibariyle kimyevi gübrelerde ton başına 1.100 TL’ye varan, yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ise ortalama yüzde 20 oranında indirim yapıldığını aktaran kooperatif, "Bu indirimli fiyatlarla çiftçilerin maliyetlerinin düşürülmesi, tarımda verimliliğin ve niteliğin arttırılarak tarımsal üretimin sürdürülebilmesi hedeflendi" denildi.