Göz Kanlanmasına Ne İyi Gelir

TAKİP ET

Göz kanlanması yani gözde oluşan kızarıklıklar çoğu zaman hepimizin başına gelebilecek bir durumdur

Gözümüzün ön yüzeyini örten zar tabakasının yani konjoktivanın yüzeyinde bulunan damarların genişlemesi sonucu oluşan tabloya göz kanlanmaları denilmektedir. Tek bir gözde oluşabileceği gibi bu kanlanmalar iki gözde birden de olabilmektedir.  Tedavinin uygulanabilmesi için öncelikle kanamanın nedeninin araştırılması gerekmektedir.  Bazı kanamalarbir kaç gün içerisinde kendiliğinden geçebilirken bazı kanamalar daha uzun sürmektedir. Geçmeyen ve uzun süreli kanamalarınız var ise bri uzmandan yardım almanız gerekmektedir.

Göz kanamalarının sebeplerinin altında daha çok gözlerin tahriş olması ve kuruması gibi basit nedenler yatmaktadır. Bunun dışında alerjenlere karşı da gözün bir tepkisi olarak da kanamalar oluşabilmektedir.  Eğer gözünüzde enfeksiyon kaynaklı bir kanlanma var ise kanlanmanın beraberinde kaşıntı, akıntı, bulanık görme gibi şikayetler de görülecektir.

Gözde oluşan ani basınç atışları, alkol ve sigaranın fazla miktarda tüketilmesi, göz kapaklarının kenarlarında bulunan kirpik köklerinin iltihaplanması, gözyaşı kanallarında meydana gelen tıkanıklıklar, göz kurulukarı, fazla güneşe ve ışığı maruz kalmak, konjonktivit, lens kullanımları, korneada görülen ülserler ve bazı ramotolojik rahatsızlıklar da bir diğer kanlanma sebeplerindendir.

Gözlerde oluşan kanlanmaların giderilmesi için yüzünüzü ve gözlerini soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Soğuk su yerine direk olarak soğuk kompres de yapabilirsiniz. Soğuk gözlerinizde   oluşan şişliklerin azalmasını sağlayacaktır. Ayrıca kan damarlarının darlamasını sağlayan bu yöntem sayesinde kızarıklıkların azalması da hızlanmış olur.
Gün içerisinde tüketeceğiniz su miktarını artırmanız da sizin için faydalı bir yöntem olacaktır. çünkü göz kurulukları da göz kanlanmalarına neden olabilmektedir ve bol su içerek gözlerinizin nemini korumasına yardım etmiş olursunuz.

Göz kanlanmalarına iyi gelen yöntemlerden birisi de gül suyu uygulamalarıdır. Yatıştırıcı etkilerinden dolayı gül suyu kısa sürede gözünüzde oluşan kanlanma ve kızarıkların azalmasını sağlayacaktır. Direk olarak gözlerinize damla şeklinde uygulayabileceğiniz gibi su içerisine karıştırarak da gözlerinizi yıkayabilirsiniz.

En basit ve etkili uygulamalardan birisi de gözünüze salatalık uygulamak olacaktır. gözlerin rahatlamasını ve daha çabuk temizlenmesini sağlar. dilimleyeceğiniz salatalıkları direk olarak göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. Uygulama öncesinde salatalıkları buzdolabında bekletir ve soğuk olarak uygularsanız daha etkili bir sonuç alırsınız.
Çay poşetleri yardımı ile de gözlerinizde oluşan kanlanmalardan kurtulmanız mümkündür. Özellike uygulamanın soğuk yapılması etkisini artıracaktır. Çay poşetlerini bir süre suda beklettikten sonra buzdolabına koyarak soğumaya bırakabilirsiniz. Daha sonra göz kapaklarınıza uygulayacağınız soğuk çay kompresi sadece kızarıklıkların geçmesini sağlamayacak aynı zamanda kaşıntı hislerinizi de azaltacaktır.

Gözlerinizde oluşan kanlanmaların giderilmesinde sütten faydalanabilirsini. Hergün düzenli olarak yapacağınız bu uygulama sayesinde kızarıklıkların hızla azaldığını ferkedeceksiniz.  Bir miktar süre temiz bir pamuğu batırdıktan sonra göz kapaklarınızın üzerine koyarak 15 dakika kadar bekletiniz.

Rezene tohumunun gözler üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle gözde kanlanmalar, kızarıklıklar ve enfeksiyonlar bulunuyor ise hazırlayacağınız çayı gözlerinize uygulayarak rahatlama sağlayabilirsiniz. Bir su bardağı sıcak su içerisinde bir çay kaşığı rezenenin demlenmesini bekleyerek soğumaya bırakınız. Daha sonra temiz bir pamuk yardımı ile elde edilen çayı göz kapaklarınızda tutabilirsiniz.