Google Merchant Center Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

TAKİP ET

Ürün ve hizmet satışı yaptığınız e-ticaret sitenizdeki içerikleri daha fazla kişiye ulaştırmak istediğinizde bu bilgileri Google'a yükleyebilmek için kullanacağınız araç Google Merchant Center olacaktır.

Online alışverişi tercih eden hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayacak bu araç ile satışlarınızı artırabilir ve markanızı bilinir hale getirebilirsiniz. Ürünlerinizin internet sayfalarında nasıl göründüğünü incelemenizi sağlayan Merchant Google ile istediğiniz zaman düzenleme yapabilirsiniz. İşletmeniz için kolaylıklar sunan bu araç satışlarınızı başarılı ve hızlı bir şekilde artırmanızı destekler.



Hedeflediğiniz dönüşümlere ulaşmak istediğinizde Google Merchant Center kullanabilirsiniz. Hem fiyat hem de görsel açısından sizi destekleyen bu araç işletmelerin fiyat ve fotoğraf bilgilerini yüklemelerine izin verir. Bu sayede siteniz Google Alışveriş reklamlarında görünecektir. Bir tür listeleme hizmeti sunan Merchant center kullanıcıların ürünleri bulmasına yardımcı olur. Dilerseniz bu aracı Google Ads, Google My Business gibi uygulamalar ile entegre ederek kullanabilirsiniz.

Google Merchant Center Nasıl Kullanılır?

Doğru bir şekilde Google Merchant Center kullanmak için ilk olarak hesap açmalısınız. Gmail hesabınız ile sisteme üye olarak hesabınızı doğrulamalı ve hak talebinde bulunmalısınız. Üyelik kısmında bilgilerinizi eksiksiz olarak girdiğinizde emin olmalısınız.

Kullanım aşamalarında ikinci kısma geçtiğinizde satışa sunacağınız ürünleri feed üzerinden Google’a yükleyebilirsiniz. Stok, fiyat, marka gibi bilgiler ile yapacağınız bu işlemi daha kolay hale getirmek için Google E-tablo kullanabilirsiniz. Böylece ürün yükleme süreciniz daha basit ve otomatik olacaktır. Oturum açtıktan sonra yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

Son aşamaya geçtiğinizde Google Ads alışveriş kampanyası oluşturabilirsiniz. Kampanya hazırlayabilmek için Google Ads ve Google Merchant Center hesaplarınızı birbirine bağlamalısınız. Ardından kampanya oluştur kısmına tıklayarak kampanya başlatabilirsiniz. Bu işlemleri eksiksiz olarak yapabilmeniz için hesaplarınızın güncel olması gerekir.


Google Merchant Center Kullanmanın Faydaları

Alışveriş deneyimlerini reklamlardan daha fazla destekleyen Merchant Google reklamları etkili kullanmanızı sağlar. İşlerinizi düzenler, ürünlerinizi doğruca raporlamanıza yardımcı olur ve daha fazla kişiye hitap etmenize katkıda bulunur. Bu araç sayesinde online alışveriş yapan kullanıcılara Google aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Potansiyel müşterilere ürünlere ait stok ve fiyat bilgilerini en doğru şekilde aktarabilir, farklı alanlarda harekete geçirecek analizler yapabilirsiniz. Daha geniş bir kitleye hitap edeceğinizden müşterilerinizin çoğalmasını sağlayabilirsiniz. Hedef kitleniz arasında hem ücretli hem de ücretsiz kanallarda alışveriş yapan kullanıcılar olacaktır. Gün geçtikçe daha fazla kişiye ulaşabilmek için doğrudan Kobisi ile iletişime geçebilir, kesintisiz ve profesyonel destek alabilirsiniz.

google merchant center merchant google