Girişimcilik Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

TAKİP ET

MÜSİAD Vizyoner'21 kapsamında 3 kategoride düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nı kazananlar da ödüllerine kavuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) aracılığıyla düzenlenen Vizyoner’21 zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

"Fark et” temasıyla düzenlenen MÜSİAD VİZYONER 2021’de açılış konuşmasını sağlayan T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Hiçbir döviz kuru, Türkiye ekonomisinin iktisadi gerçekliğinden daha kuvvetli değildir. Türkiye ekonomisinin geldiği seviyeyi, sahip bulunduğu kapasiteyi, herkesten daha çok iş insanlarımızın bilmesi gerek. Sağ olsun, MÜSİAD bunu bilerek konuştu, konuşmaya da devam ediyor. İşte geçtiğimiz gün sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği yeni enstrümanlar ve ekonomik manifesto neticesinde piyasalarda yaşanan Türk lirası lehine gelişmeleri hep bir arada izliyoruz. Türkiye’de fabrika açılmıyor, üretim yapılmıyor, istihdam olmuyor diye alenen yalan söyleyenlerin, bu yeni finansal araçlara da bin bir türlü kulp bulmasına şaşırıyor muyuz? Elbette şaşırmıyoruz. Ama biz bunlara aldırış etmeyeceğiz. İşimize bakacağız. Temel önceliğimiz, kurda ve fiyatlarda istikrarı sağlamak” şeklinde konuştu.

Dünyada her geçtiğimiz gün yeni teknolojilerin, yeni uygulamaların geliştirildiğini ve bu alandaki yatırımların sürekliliğinin ehemmiyet kazandığının altını çizen Varank, “Biz de KOBİ’lerimizin bu konudaki yatırım yükünü hafifletmek amacıyla lüzumlu adımları atıyoruz. KOSGEB’in değişik programlarıyla, dijital dönüşüm kapsamındaki harcamalara parasal destek sağlıyoruz“ dedi. 2002 senesinde yalnızca 5 olan teknopark miktarını bugün 89’a çıktığına ilgi çeken Varank, ”Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi Bakanlığımızın en mühim hedeflerinden birini teşkil ediyor“ dedi.

Bilgi teknolojisi ve küreselleşmenin etkisiyle pazarlama uygulamalarında geleneksel stratejilerin konumunu dijital stratejilere bıraktığını dile getiren Asmalı, e-ticaret hacminin son 10 senede 15 kat artarak 4.2 trilyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.