Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Panelinde İletişim Başkanı Altun'dan Güçlü Mesajlar

TAKİP ET

İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen "Bir Hakikat Savunucusu Olarak Necip Fazıl Paneli"nde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, üstat Necip Fazıl Kısakürek'i anmak amacıyla düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Şairin vefatının 40. yılında düzenlenen panelde, İletişim Başkanı Altun, Necip Fazıl'ın hayatına ve mücadelesine vurgu yaparak, Türkiye'nin büyük lideri Recep Tayyip Erdoğan'a olan inancını da dile getirdi.

Büyük Türkiye Davasının Öncüsü: Recep Tayyip Erdoğan

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, panelde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Büyük Türkiye' davasının öncüsü olarak tanımlayarak, milletin bu davaya sahip çıkacağına olan inancını ifade etti. Altun, 28 Mayıs'ta düzenlenecek etkinlikte milletin bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir araya geleceğine inandığını belirtti.

Necip Fazıl Kısakürek'in Anlamı

Altun, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatının 79 yıllık serüvenini anlatarak, onun hem derviş kimliğiyle hem de serdengeçti yanıyla nasıl öne çıktığını vurguladı. Aynı zamanda büyük mütefekkir, şair, ve aksiyon adamı olan Necip Fazıl'ın, hakikat mücadelesini sembolleştiren bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Hakikat Mücadelesine Katkı

İletişim Başkanı Altun, Necip Fazıl'ın hayatının, Türkiye'nin siyasi ve toplumsal tarihine ışık tutan önemli bir dönemi aydınlattığını söyledi. Altun, "Üstat Necip Fazıl'ın hakikat mücadelesini anlamak ve bu mücadeleye katkı sunmak, onun sembolleşen şahsiyetinde hapislerle mahkûmiyetlerle apoletlenen bir mücadeleyi tam olarak anlamaya çalışmak" gibi bir amaçla program düzenlediklerini belirtti.

Necip Fazıl'ın Düşünceleri ve Mücadelesi

Altun, Necip Fazıl'ın düşüncelerinin, jakoben elitlere karşı duruşu ve İslam'ın fikir imbiğinden geçirilmiş mirasıyla nasıl entegre olduğunu vurgulayarak, şairin iman harcıyla şekillenmiş düşünceleriyle nasıl amansız bir hakikat mücadelesi verdiğini anlattı.