Eğitimci Yazar Fatih Rüştü Pınar Kimdir?

TAKİP ET

Teknoloji ve bilgisayar alanında yazdığı yazılar ile sık sık gündeme gelen Bilgisayar Öğretmeni Fatih Rüştü Pınar arama motorlarında sürekli olarak kimdir, nerelidir şeklinde aranmaya başladı. Biz de Afyon Kent Haber olarak Fatih Rüştü Pınar'a ulaşarak hakkında bilgi topladık. 

Fatih Rüştü Pınar Kimdir?

Eğitimci yazar Pınar, Kırşehir merkezde dünyaya geldi. İlk öğrenimini Yüceer İlkokulunda daha sonra Sırrı Kardeş Ortaokulunda tamamladı. Fatma Muzaffer Mermer Anadolu Lisesi'ni başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra üniversiteyi Adana Çukurova Üniversitesi bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümünden mezun oldu . 2014 senesinde bilişim öğretmeni olarak göreve başladı. Doğrudan olarak müdür yardımcısı olarak başladığı eğitim öğretim hayatına daha sonra farklı liselerde bilişim rehber öğretmeni olarak görev yaptı ve halen de bu mesleğini yapmaktadır. Bunların büyük bölümünü gönüllü olarak yaptı. Kendisi teknoloji kullanmayı ve kullandırtmayı seven biridir. Gerek öğretmenlere gerekse öğrencilere bilişim teknolojileri konusunda her türlü yardımı seve seve yapar halen de yapmaktadır. Kendi değimiyle bu zamana kadar bir sürü format attı , bir sürü bilgisayarı ölmekten kurtardı, hızlandırdı ...

"İyi ki öğretmenim"

Köyde ve kasabadaki öğrencilerin eğitime daha çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Fatih Rüştü Pınar: Öğrencilerimle her zaman arkadaş gibi oldum. Pandemi sürecinde de onlara daha faydalı nasıl olabilirim diye düşündüm. Uzaktan eğitim döneminde her bir öğrencimle ayrı ayrı ilgilendim. Sağ olsunlar, beni hiç üzmüyorlar. Kasabada ve köyde hayatını sürdüren öğrenciler teknolojiye daha da ilgili oluyorlar. Onlara öğrettiğim tek bir harf bile beni gururlandırıyor. İyi ki öğretmenim, iyi ki kasabada görev yapıyorum. Burada yaşayan öğrencilerin bizlere daha çok ihtiyacı var. Her zaman onların yanında ve destekçisi olacağım" ifadelerinde bulundu.


Biyografik haber Biyografi haberi Afyon haber Fatih Rüştü Pınar Bilgisayar öğretmeni Afyon özel haber