Dudak Dolgusu Nedir, Neden Uygulanır?

TAKİP ET

Dudaklara hacim kazandırmak veya dudak yapısını değiştirmek amacıyla Dudak Dolgusu uygulaması yapılmaktadır.

Dudaklara hacim kazandırmak veya dudak yapısını değiştirmek amacıyla Dudak Dolgusu uygulaması yapılmaktadır. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen Dudak Dolgusu, genellikle ince bir dudak yapısına sahip kadınların ilgisini çekmektedir. Uygulama kapsamında dudakların iç kısmına ve çevresine dermal dolgu enjekte edilir. Bu sayede dudak kısmının çok daha hacimli ve dolgun bir görünüme ulaşması sağlanır. Dudak Dolgusunda, hyalüronik asit kullanılmaktadır. Peki Dudak Dolgusu nedir, neden uygulanır?

Dudak Dolgusu Nedir?

Estetik bir müdahale olan Dudak Dolgusu, dudak kısmının şeklini değiştirmek ya da sadece dolgun bir görünüm elde etmek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Hyalüronik asit kullanılarak dolgu enjeksiyonu gerekli alanlarda uygulanır. Dokuları onaran ve cildin pürüzsüzlük elde etmesini sağlayan hyalüronik asit, dudakların da dolgun görünmesini mümkün kılmaktadır.

Dudak Dolgusunun farklı türleri bulunmaktadır. www.milanoklinik.com tarafından da gerçekleştirilen uygulama geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılır. Bunun yanı sıra dudaklara verilmek istenilen şekle göre de uygulamanın farklılaştığını söylemek mümkündür. Dudak dolgu malzemesinde de farklılıklar olabilse de genellikle hyalüronik asit, uygulamada kullanılan dolgu malzemesidir.
Uygulama sonrasında etkileri kısa süre içerisinde görülmektedir. İşlemin tamamlanması sonrasında dudak bölgesinde morluk ve şişlik görülebilse de kısa sürede bu etkilerin geçtiği gözlemlenmektedir. Peki Dudak Dolgusu nasıl yapılır, uygulama kapsamında hangi adımlar uygulanır?

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak Dolgusu, çeşitli işlem adımlarının uygulanması ile yapılan bir uygulamadır. Uygulama kapsamında öne çıkan işlemler genel hatlarıyla şu şekildedir:

·        İlk etapta yüzün yapısına uygun olan dudak şekli tespit edilir.
·        Dudak bölgesine anestezik krem sürülür ve uygulama sırasında herhangi bir acı hissedilmesi engellenir.
·        İnce uçlu iğneler yardımıyla belirlenen bölgeye dolgu maddesi enjekte edilir.

Belirtilen aşamalar sonrasında uygulama tamamlanmaktadır. Uygulama kapsamında farklı teknikler kullanılır ve kişinin dolgun dudak yapısına ulaşması sağlanır. Dudaklarını şekillendirmek, dudağındaki simetri problemlerini gidermek isteyen kişiler; özellikle son zamanlarda uygulamaya sıkça başvurmaktadır.

Uygulamada başarı elde edilebilmesi için belirtilen adımların sırayla uygulanması gerekmektedir. Aksi takdirde dudak kısmında istenilen dolgun görünüme ulaşmak zorlaşacaktır. Kısa sürede tamamlanan uygulama, kısa sürede etkisini göstermekte ve dudakların hacim kazanmasını sağlamaktadır. En çok tercih edilen diğer işlemlerden biri de göz kapağı estetiğidir.