Dinar Belediyesinin Yeni Projesi: Güneş Enerji Santrali (GES) Açıldı

TAKİP ET

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı'nın liderliğinde gerçekleşen bir gelir getirici proje daha hayata geçirildi. Güneş Enerji Santrali'nin (GES) açılışı, bölge milletvekilleri, ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. İşte projenin ayrıntıları.

Dinar Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES) İle Yeni Bir Projeyi Hayata Geçirdi

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı liderliğindeki belediye, gelir getirici projelerine bir yenisini ekledi. Güneş Enerji Santrali (GES) projesi, bölge milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan'ın da katıldığı bir açılış töreniyle hizmete girdi.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, projenin kabulünden sonra faaliyete geçen Güneş Enerji Santrali'nin 1.44 MegaWatt kurulu güce sahip olduğunu ve belediyeye enerji alanında büyük katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, elektrik dağıtım şirketi ile mahsuplaşarak artan üretim bedelinin belediye bütçesine kazandırılacağını vurguladı.

Başkan Sarı, "Belediyemize özkaynak olacak projeler üretmeye devam ediyoruz. İlçemize yaptığımız birçok önemli projenin yanı sıra bu tür gelir getirici projelerimizi de hizmete almaya devam edeceğiz. Tesisin İlçemize ve belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Açılış töreninde İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Milletvekilleri Hasan Arslan, İbrahim Yurdunuseven ve Ali Özkaya da konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ahmet Kervancıoğlu'nun dua etmesinin ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi

Dinar Belediyesi Güneş Enerji Santrali