Devre mülk ve devre tatil satışları tekrar düzenlenecek.

TAKİP ET

Tüketicinin korunmasına dair yasa öneriyi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Devre mülk ve dönem tatil satışları tekrar düzenlenecek.

TBMM Genel Kurulu’nda, Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve 29 Milletvekilinin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4260) ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Raporunun görüşmeleri tamamlandı.

Tüketicinin korunmasına yönelik yasa öneriyi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Devre mülk satışlarında yaşanan mağduriyetleri gidermeyi hedefleyen farklılıkle ön ödemeli dönem mülk ve dönem tatil satışı yapılamayacak.

Yeni planlama ile ön ödemeli olarak satılan husustların sözleşmede tespit edilen tarihte tüketicilere teslim edilmesi mecburi olacak. Teslim zamanı 48 ayı geçemeyecek.

Ön ödemeli usulle dönem mülk satışı yasaklanacak. Devre mülk satışları kat mülkiyeti yasasına göre yapılacak. Devre tatil sözleşmelerinde azami vakit 10 sene olacak.

Artık ön ödemeli dönem tatil satışları da yapılamayacak. Tüketici hakem kurulleri de daha aktif hizmet amacıyla tekrar uygulanandırılacak.