"Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Faaliyetleri düzenlendi"

TAKİP ET

Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Faaliyetleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma...

Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Faaliyetleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik seminerler düzenlendi. Müdürlüğümüz psikologları tarafından gerçekleştirilen seminerlerde, teknoloji ve internet kullanımının hayatımızdaki yeri ve yanlış-aşırı kullanımın yaratabileceği sorunlar ele alındı. Seminerlerde özellikle davranışsal bağımlılıklara karşı farkındalığın artırılması amaçlandı.

Seminerlerde, çocuklar ve gençlerin internet kullanımından nasıl faydalanmaları gerektiği konusu da detaylı bir şekilde ele alındı. İnternetin amacı, verimli kullanımı, kullanım süresinin sınırlandırılması ve alternatif etkinlik önerilerinin geliştirilmesi gibi konulara da değinildi. Ayrıca ebeveyn tutumları da ele alınarak katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Böylelikle, davranışsal bağımlılıklarla mücadelede farkındalık oluşturulması ve özellikle internet kullanımı konusunda bilinçlenme sağlanması hedeflendi. Kurum içi ve paydaş kurumlarda yapılan seminerlerle toplumda farkındalık yaratılması amaçlandı.