Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu İşçilerine Yüzde 45 Zam Yapıldığını Açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklama ile kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zamı duyurdu. En düşük kamu işçisi ücretinin de 15 bin liraya yükseltildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklama ile kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zamı duyurdu. En düşük kamu işçisi ücretinin de 15 bin liraya yükseltildiği bildirildi.

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir törenle imzalandı. Bu çerçevede kamu işçilerinin mali ve sosyal hakları belirlenirken, en düşük kamu işçisi ücretinin de 15 bin liraya yükseltildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Protokolle kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri belirlenmektedir. Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidileceğini ve gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı olarak ödeneceğini belirtti. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarının da güncelleneceğini ve ücret zammı oranında artırılacağını ifade etti. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıldığı açıklamasında yer aldı.

Bu zam kararının, toplu iş sözleşmesinde yer alan mali ve sosyal hakların belirlenmesi çerçevesinde alındığı belirtildi. Ayrıca, bu kararın kamu işçilerinin çalışma şartlarını iyileştirmek, ücretlerini artırmak ve refah düzeylerini yükseltmek için atılan bir adım olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak, "Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.