Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'daki yeni Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca yeni yapılan Defne Devlet Hastanesi'ni ziyaret et...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca yeni yapılan Defne Devlet Hastanesi'ni ziyaret ettiler. Erdoğan konuşmasında deprem bölgesindeki şehirleri ziyaret ettiklerini ve Defne'ye gelip sahra hastanesini incelediğini hatırlattı. Defne ziyaretlerinde güzel bir hastaneye ihtiyaç olduğunu gördüklerini belirten Erdoğan, hemen çalışmaları başlattıklarını dile getirdi. Erdoğan yeni hastaneyi 3 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi başardıklarını söyledi. Hatay'a yapılan diğer hastaneler hakkında da bilgi veren Erdoğan, Hatay Şehir Hastanesi'nin projesinin hazırlandığını, Antakya'da Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatının devam ettiğini, İskenderun'da 200 yataklı devlet hastanesinin de yakında hasta kabulüne başlayacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca da konuşmasında deprem felaketinin ardından yapımı devam eden hastaneleri hızla faaliyete geçirdiklerini ve bu hastanelerden birinin de Defne Devlet Hastanesi olduğunu ifade etti. Ayrıca Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi gibi hastanelerin inşaat sürecinin devam ettiğini belirtti. Bakan Koca aynı zamanda Defne Devlet Hastanesi'nin teknik altyapısı sayesinde 300 yatağın yoğun bakıma dönüştürülebileceğini vurguladı.

Hastane inşaatının 35 bin kamyon seferiyle ve çelik konstrüksiyon sistemiyle tamamlandığı bilgisini veren Erdoğan ve Koca, hastanenin tomografi ve MR gibi en gelişmiş cihazlara sahip olduğunu, hastanede 256 hekim ve 1044 sağlık çalışanının görev yapacağını belirttiler. Ziyarette, Defne Devlet Hastanesi'ni kısa süre içinde ilçeye kazandıran Sağlık Bakanlığı, yüklenici firmalar, işçiler ve mühendisler tebrik edildi. Gelecek hafta İskenderun'daki 200 yataklı hastanenin açılması planlanıyor.