Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da Defne Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti ve açılış töreninde konuştu.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Defne Devlet Hastanesi açılış törenine katıldı ve orada bir konuşma yaptı. Kon...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Defne Devlet Hastanesi açılış törenine katıldı ve orada bir konuşma yaptı. Konuşmasında afetin ikinci gününden itibaren deprem bölgesindeki şehirleri sürekli ziyaret ettiklerini belirtti ve sahra hastanesini incelediğini anımsattı. Defne ziyaretlerinde ilçede güzel bir hastaneyi ihtiyaç olduğunu fark ettiklerini ve şimdi birkaç ay gibi kısa bir sürede hastaneyi bitirdiklerini dile getirdi. Hatay'da 100 yataklı Arsuz, 100 yataklı Hassa, 30 yataklı Belen devlet hastanelerini hizmete açtıklarını hatırlatan Erdoğan, şimdi Defne Hastanesi'nin kapılarını açtıklarını söyledi. Hastanede 11 ameliyathanenin bulunduğunu, hastanenin tüm odalarının her an yoğun bakıma dönüştürülebildiğini belirtti. Erdoğan, Sağlık Bakanlığı, yüklenici firmalar, işçiler ve mühendislere kadar emeği geçen herkesi tebrik etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açılışta konuşma yaptı ve depremlerde tarihin en büyük felaketlerinden biri yaşadıklarını hatırlattı. Bakan Koca, bugün Defne Devlet Hastanesi'ni hizmete aldıklarını ve 3 hastanenin hızlı bir şekilde hizmete açıldığını belirtti. Şehir hastanesinin yapımına başladıklarını ve 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Koca, aynı zamanda Antakya'da devam eden Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatı hakkında bilgi verdi. İskenderun'da 200 yataklı devlet hastanesinin inşasının sürdüğünü ve İskenderun Devlet Hastanesinin de 2 yıl içerisinde bitirileceğini dile getirdi. Bakan Koca, Defne Hastanesi'nin 300 yatağı ve 51 yoğun bakım ünitesi olduğunu ve MR'sı ve tomografisiyle bütün görüntüleme sistemleri olacak şekilde inşa edildiğini söyledi.