Çocuğu olanlara 50 bin TL faizsiz destek kredisi verilecek

TAKİP ET

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkili olmaya devam eder iken hem sağlık sektörü hem de ekonomi ciddi anlamda zarar görmeye devam ediyor.

Koronavirüs döneminde ekonomik anlamda zorlanan vatandaşlara kamu bankalarından beklenen güzel haber geldi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank çocuğu olan ve kredi müracaatı yapan vatandaşlara 50 bin TL faizsiz destek kredisi vereceğini duyurdu.

Türkiye'de pandemi başladığı günden bu yana vatandaşlar ekonomik anlamda zor günler geçiriyor. Devlet destekli kamu bankalarından çocuğu olanlara kredi desteği olanağı sunulacağı kamu bankaları aracılığıyla açıklandı.

50 bin lira faizsiz kredi müracaat şartları

50 bin lira faizsiz kredi müracaatı şartları belli oldu. Haber Ay'ın haberine göre Kamu bankaları aracılığıyla çocuğu olanlara verilebilecek olan 50 bin TL faizsiz kredi amacıyla müracaat şartları şu şekilde;

18 yaşını doldurmamış çocuğa sahip olmak

Daha evvelce bankalara borcu varsa düzenli şekilde ödemiş olmak

Yeterli Kredi puanına sahip olmak

Hangi bankalar 50 bin lira faizsiz kredi sağlıyor?

Çocuğu olan vatandaşlara verilebilecek olan 50 bin lira faizsiz kredi olanağı yoğun ilgi uyandırırken hangi bankalar faizsiz kredi sağlıyor sorusunun cevabı da araştırılmaya başlandı. Koronavirüs döneminde kamu bankaları aracılığıyla başlatılan faizsiz destek kredisi Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası aracılığıyla verilebilecek. Yukarıda belirti edilen şartları taşıyan vatandaşlar kamu bankalarının cep şubeleri, internet şubeleri ve şubeler üzerinden müracaat işlemlerini gerçekleştirebilir.