CHP'den Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a İhraç Kararı

TAKİP ET

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın parti üyeliğini kesin çıkarma cezasıyla ihraç edilmesine karar verdi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, genel merkezde bugün toplanarak Tanju Özcan hakkında açılan disiplin soruşturmasını görüştü. Özcan'a ait dosya ile birlikte toplamda 3 dosya incelendi. Yapılan toplantının ardından alınan kararda, Tanju Özcan'ın CHP Tüzüğünün 68'inci Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmesine karar verildiği belirtildi.

Özcan, ihraç kararını DHA muhabirine değerlendirdi. Haberi önceden beklediğini ve kararın hukuk dışı olduğunu savundu. Özcan, savunma hakkını kullanmak için 7 gün süre verilmesine rağmen, kararın bir gün içinde verildiğini ifade etti. Avukatlarının ek süre talebinin de kabul edilmediğini söyleyerek karara tepki gösterdi ve hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Tanju Özcan, ayrıca sosyal medya hesabından da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kendisinin Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgisinden taviz vermeyeceğini vurgulayarak, parti içindeki yönetimi eleştirdi ve partiden ihraç edilmesinin, CHP'nin Atatürkçü kimlikten uzaklaştığını düşünenleri memnun ettiğini ifade etti. Özcan, Atatürkçü değerlerine bağlı kalmakta kararlı olan diğer partililerin de aynı akıbetle karşı karşıya kalabileceğini dile getirdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ihraç edilmesiyle ilgili tartışmalar ve gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecek.