Çetin Tecdelioğlu: Hırdavat sektörü Türkiye için önemli

TAKİP ET

Hırdavat Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Başkanı Çetin Tecdelioğlu, hırdavat sektörü olarak 5,12 dolar katma kıymetli dışalım yaptıklarını belirterek, "Bu rakam Türkiye ortalamasının yüzde 350 üstünde. Hırdavat sektörü Türkiye'nin sanayisi ve üretimi amacıyla çok önemli" dedi.

İstanbul Ticaret Odası 61 No'lu Teknik Hırdavat Komitesi'nin çalışma toplantısı Cemile Sultan Korusu'nda düzenledi.

100’'ün üstünde sektör temsilcisinin katıldığı faaliyete PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Başkanı, İTO Meclis Üyesi Hacı Demir katılım gösterdi.

Sektörü değerlendiren HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “2021 dışalımında 200 ülkeye ulaştıklarının altını çizerek, "Geçen sene bu rakam 194’'tü. Yaklaşık 14 bin firma ve 850 bin iş gücünün bulunduğu büyük bir aile, kümeyiz. Katma kıymetli dışalımımız Türkiye ortalamasının yüzde 350 üstünde. Bizim yaptığımız iş Türkiye’nin sanayisi ve üretimi amacıyla çok önemli, bütün sektörleri direkt olarak etkiliyor. Bu amaçla piyasa payımızı daha da artırmalıyız. Dünya ölçeğinde sektörün büyüklüğü 500 milyar dolara yakın. Biz dünya piyasaından yüzde 2’'lik pay alıyoruz" diye konuştu.