Buzun Cilde 13 Muhteşem Faydası Nedir ?

TAKİP ET

Şimdi sizlere buzun cilde yaptığı 13 muhteşem faydayı anlatalım

Biz kadınlar güzel görünmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Gerekirse pahalı kremler, yeni kozmetik ürünler, makyaj malzemeleri, cilt bakım ürünleri, doğal yöntemler neler varsa kullanır, yöntemlerin pahalı olmasını da umursamayız. Ama düşününce doğal yöntemler hem cebimizi rahatlatırken hem de bütçe konusunda kendimizi zorlamamıza yardımcı olur. Bu makalede cildimize bakım yapmanın en basit yöntemi olan yüze buzla cilt bakımı yapmanın faydaları nelerdir, buzun cilde faydaları nelerdir, yüzümüze buz sürmenin faydaları nelerdir hep beraber bunlara yanıt aramak istedim.

İşte yüzümüze buz sürmenin o muhteşem faydaları:

1. Cilde buz sürmek daha pürüzsüz cilt elde etmenizi sağlamaktadır.
Daha pürüzsüz bir cilt arzusu içinde iseniz evet yanlış duymadınız evde kolaylıkla bulundurabildiğiniz buz cildinize son derecede pürüzsüzlük katmaktadır.

2. Cilde buz sürmek gözaltı torbalarınızın azalmasına fayda sağlayacaktır.
Cilde buz sürmenin diğer faydalarından birisi de göz ve çevresine uyguladığınız taktirde göz altlarınızda bulunan göz altı torbalarınızla vedalaşmanızı sağlayacaktır.

3. Cilde buz sürmek gözeneklerinizin sıkılaşmasına neden olmaktadır.
Cilde buz sürmek gözeneklerinizin sıkılaşmasına son derecede faydalıdır. Gözeneklerinizin sıkılaşması demek de cildinizin sıkılaşması demek. Daha bebeksi bir cilt için cildinize buzla masaj yapmanız son derecede önemlidir.

4. Cilde buz sürmek kan dolaşımınızı hızlandıran bir yöntemdir.
Yüzünüze düzenli olarak buzla masaj yapmak kan dolaşımınızın hızlanmasına fayda sağlayacaktır.

5. Cilde buz sürmek şişliklerinizi ve morluklarınızı azaltacaktır.
 
Yüzünüzde sebebini bilmediğiniz morluklar ve şişlikler varsa en doğal çözümü buzla cildinize masaj uygulaması yapmaktır. Çünkü cilde buz sürmek morluklara ve şişliklere son derecede iyi gelen bir yöntemdir.

6. Cilde buz sürmek uçukların hızla iyileşmesini sağlayan bir yöntemdir.Çok fazla uçuğa sahip olan bir insansanız cildinize buzla masaj yapmak uçuklarınızdan kısa bir süre içinde kurtulmanız için basit ama etkili bir yöntem olacaktır.

7. Cilde buz sürmek sivilce ve aknelere oldukça iyi gelmektedir. Yüzünüzde gereksiz sivilce ve akne oluşumları oldukça fazla ise düzenli olarak buz ile cildinize masaj yapmak sivilce ve akne oluşumlarını giderecek, oluşmasını da önleyecektir.

8. Cilde buz sürmek güneş yanıklarına iyi gelmektedir. Cildinize buz ile masaj sağlamak güneşin cildinizde bıraktığı yanıklara iyi gelecek Yüzünüzü daha fresh ve daha rahatlamış olarak hissetmenizi sağlayacaktır.

9. Cilde buz sürmek kırışıklık oluşumunu ve sarkmaları gidermekte ve yeni oluşmasını önlemektedir.
Cildinize buzla masaj yaptığınız taktirde yeni sarkma ve kırışıklıkları önleyebilecek eski sahip olduğunuz kırışıklıkların ve sarkmaların azalmasını sağlamış olacaksınız.

10. Cilde buz sürmek yüzdeki kıllarınızın azalmasına neden olmaktadır. Gerek bebeklikten kalan gerek mevcut tüylerinizin azalması için yüzünüze buz ile masaj yapmanız son derecede önemli bir uygulamadır. Cilde buz ile masaj yapmak kıl köklerinizin zayıflamasına yardımcı olacaktır.

11.Cilde buzla masaj yapmak, cildinize renk vermektedir. Sabah erken saatlerde yüzünüze buzla masaj yapmanız yüzünüzün daha canlı ve renkli görünmesine yardımcı olan bir uygulamadır.

12. Cilde buz sürmek ciltteki mevcut yağlanmaları azaltmaktadır.
Cildinize buz küpleri ile uyguladığınız masaj sayesinde cildinizde bulunan yağlardan cildinizi temizlemeniz son derecede kolay ve basit bir işlem.

13. Cilde buz sürmek cildin beyazlamasını sağlar.Yüzünüzdeki koyuluktan rahatsızsanız düzenli olarak buz sürmek, cildinizdeki koyuluğun giderilmesine cildinizin daha beyaz görünmesine neden olmaktadır.
 
Buz maskesi tarifi
1 limonun suyunu öncelikle sıkın. Daha sonra 1 maden suyu ile 1 limonun suyunu karıştırın. Bu içeriği buz kalıplarına dökün. Buzluğa koyun donmasını bekleyin. Daha sonra her sabah ve her akşam dairesel masaj hareketi ile cildinize uygulayın. Bunun yerine sadece suyu dondurup cildinize de uygulayabilirsiniz.

Kaynak / Yazar : Özgün Bilge